Kort nieuws Sport

Turner Zonderland kiest broer als coach in Cottbus

Heerenveen, 11 maart. Turner Epke Zonderland wordt komend weekeinde bij wereldbekerwedstrijden in Cottbus gecoacht door zijn broer Herre. Gymnastiekbond KNGU heeft de oud-turner verzocht samen met Willem Veldman, manager topsportzaken van Sportstad Heerenveen en voormalig bondscoach, de taken van Zonderlands coach Gerard Speerstra over te nemen. Dat bevestigde Hans Gootjes, topsportmanager van de KNGU, gisteren. Speerstra is geschorst door de KNGU nadat hij in een interview met de Leeuwarder Courant kritiek had geuit op zijn werkgever. Zonderland is een van de vier turners die in Cottbus in actie komt. De anderen zijn Jeffrey Wammes, Jeffrey Telussa en Anthony van Assche. (ANP)

Skiën: wereldbeker super-G voor Guay

GARMISCH-PARTENKIRCHEN, 11 maart. De Canadese skiër Erik Guay heeft vandaag de wereldbeker in de discipline super-G veroverd. Guay won vandaag bij de finale in het Duitse Garmisch- Partenkirchen de laatste super-G van dit seizoen. De Kroaat Ivica Kostelic zette de tweede tijd neer, olympisch kampioen Aksel Lund Svindal eindigde als derde. De Canadees passeerde in de eindstand de Oostenrijker Michael Walchhofer, die vandaag slechts als vijftiende eindigde. Svindal, de olympisch kampioen op de super-G, verdiende ondanks zijn derde plaats te weinig punten om winnaar Guay voor te blijven. (ANP)

Extra voetbalclubs eredivisie vrouwen

ZEIST, 11 maart. Voetbalclubs VVV-Venlo en FC Zwolle doen volgend seizoen mee in de eredivisie voor vrouwen. De hoogste competitie voor voetbalsters zal dan uit acht clubs bestaan. De voetbalbond KNVB heeft dit gisteren laten weten. VVV-Venlo gaat op het gebied van vrouwenvoetbal samenwerken met een nader te selecteren satellietclub uit de regio. De satellietvereniging van FC Zwolle wordt stadgenoot en hoofdklasser Be Quick ’28. Sinds de invoering in 2007 nemen ADO Den Haag, AZ, SC Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II deel aan de eredivisie. (ANP)

EK schaken: snelle remise voor L’Ami

RIJEKA, 11 maart. Erwin l’Ami heeft gisteren in de vijfde ronde van het Europees kampioenschap schaken een snelle remise gemaakt tegen Dimitrios Mastrovasilis. Dimitri Reinderman hield het tegen de Duitser Daniel Fridman wat langer vol met de witte stukken. Hij accepteerde na 29 zetten dat er niet meer in zat dan een remise. Anish Giri kon zich niet bij hen voegen. De vijftienjarige Rijswijker vond tegen de Sloveen Matej Sebenik met wit de weg naar winst niet. (ANP)

Ten Cate vertrekt alweer bij Al Ahli

DUBAI, 11 maart. Henk ten Cate heeft zijn contract ingeleverd bij Al Ahli. De Nederlandse trainer kwam tot dat besluit nadat zijn elftal in de Aziatische Champions League met 5-0 had verloren van Al Sadd. „Ik schaam me voor wat hier is gebeurd, dit is de slechtste dag uit mijn leven”, foeterde Ten Cate vandaag op de website van de Aziatische voetbalfederatie. Ten Cate was slechts een maand werkzaam bij de club uit Dubai. Hij ondertekende vorige maand een contract tot het einde van het seizoen bij Al Ahli. (ANP)

Wielrenster Vos gaat weer baan op

BEESD, 11 maart. Wielrenster Marianne Vos gaat volgende winter opnieuw de baan op. De olympisch kampioene puntenkoers van 2008 wil zich richten op de ploegachtervolging en het omnium met het oog op de Spelen van 2012 in Londen. Dat zei Vos gisteren in Beesd bij de presentatie van de ploeg Nederland Bloeit. (ANP)

BV Veendam krijgt punt in mindering

ZEIST, 11 maart. Voetbalbond KNVB heeft bij het noodlijdende BV Veendam een punt in mindering gebracht, omdat het de huursom voor speler Marnix Kolder niet heeft betaald aan VVV-Venlo. Veendam heeft aangekondigd tegen het besluit van de bond in beroep te gaan. (ANP)