Geen onderzoek in Den Haag

Er komt geen onderzoek naar de stembusgang in Den Haag, een week geleden. De gemeente liet gisteren weten dat er geen reden is voor onderzoek, omdat het stemmen in Den Haag goed is verlopen. PVV-fractieleider Sietse Fritsma wilde een onderzoek omdat er volgens hem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen meer mensen tegelijkertijd hun stem uitbrachten in een stemhokje. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het niet meer mogelijk om nu nog te onderzoeken of het stemmen goed is gegaan. „De uitslag van de verkiezingen is afgelopen vrijdag vastgesteld tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau. Daarbij was gelegenheid om bezwaar te maken, ook door de heer Fritsma die hierbij aanwezig was. Dit is niet gebeurd.” Maandagavond liet de PvdA, de grootste partij in de stad, weten niet met de PVV een college te willen vormen. (NRC)