Even niet blazen

Bryan Berg (1975) uit Sante Fe, New Mexico, rust even uit ‘in’ zijn zelfgebouwde kaartenhuis, een replica van het Venetian Macau Resort Hotel. Hij bouwde het kaartenhuis in 44 dagen, en verbrak met de voltooiing ervan zijn eigen Guinness Book of Records record ‘wie het hoogste huis met speelkaarten kan bouwen’. Dit nieuwste kaartenhuis is 3 meter hoog, en er zijn 218.792 kaarten in verwerkt. Het huis is 10,5 meter breed, en weegt meer dan 250 kilo. Berg is afgestudeerd als architect, maar verdient zijn geld met het bouwen van kaartenhuizen op manifestaties voor bedrijven over de hele wereld. Daarbij gebruikt hij geen plakband of lijm. Inspiratiebron voor Berg is zijn kaartspelende opa. In 1992, toen Berg 17 jaar was verbrak hij voor het eerst het Guinness Book of Records record voor het bouwen van het hoogste kaartenhuis. Daarna verbrak hij meer dan tien keer zijn eigen record. De bouw van het kaartenhuis in het Hotel in Macau valt samen met de viering van het Chinese Nieuwjaar. Macau is een bestuurlijke regio aan de zuidkust van China en ontwikkelt zich de laatste jaren steeds meer als het Las Vegas van China. Het echte Venetian Macau Resort Hotel is een replica van The Venetian in Las Vegas, maar is wel twee keer zo groot. Lees meer over Bryan Berg op www.cardstacker.com Foto Bobby Yip/Reuters Bryan Berg from the U.S. poses with a replica of the Venetian Macao (C) and adjacent constructions built from freestanding playing cards at the Venetian Macao resort hotel in Macau March 10, 2010. Berg broke his own Guinness World of Records for the largest house of freestanding playing cards on Wednesday after a 44-day attempt by using 218,792 cards to build the project, which measures 10.5 meters (34 feet) long, three meters (10 feet) tall and weighs more than 272 kilograms (600 pounds). Picture taken through glass window. REUTERS/Bobby Yip (CHINA - Tags: SOCIETY ODDLY) REUTERS

Bryan Berg (1975) uit Sante Fe, New Mexico, rust even uit ‘in’ zijn zelfgebouwde kaartenhuis, een replica van het Venetian Macau Resort Hotel. Hij bouwde het kaartenhuis in 44 dagen, en verbrak met de voltooiing ervan zijn eigen Guinness Book of Records record ‘wie het hoogste huis met speelkaarten kan bouwen’.

Dit nieuwste kaartenhuis is 3 meter hoog, en er zijn 218.792 kaarten in verwerkt. Het huis is 10,5 meter breed, en weegt meer dan 250 kilo.

Berg is afgestudeerd als architect, maar verdient zijn geld met het bouwen van kaartenhuizen op manifestaties voor bedrijven over de hele wereld. Daarbij gebruikt hij geen plakband of lijm. Inspiratiebron voor Berg is zijn kaartspelende opa.

In 1992, toen Berg 17 jaar was verbrak hij voor het eerst het Guinness Book of Records record voor het bouwen van het hoogste kaartenhuis. Daarna verbrak hij meer dan tien keer zijn eigen record.

De bouw van het kaartenhuis in het Hotel in Macau valt samen met de viering van het Chinese Nieuwjaar. Macau is een bestuurlijke regio aan de zuidkust van China en ontwikkelt zich de laatste jaren steeds meer als het Las Vegas van China. Het echte Venetian Macau Resort Hotel is een replica van The Venetian in Las Vegas, maar is wel twee keer zo groot.

Lees meer over Bryan Berg op www.cardstacker.com