Sport kort

Tennis: rentree Nadal, Krajicek en Rus verder in kwalificatie

Indian Wells. De Spaanse tennisser Rafael Nadal maakt deze week in Indian Wells zijn rentree op de ATP-tour. De nummer drie van de wereld is naar eigen zeggen hersteld van de knieproblemen waar hij al een aantal maanden mee kampt. Nadal gaf in januari tijdens de kwartfinales van de Australian Open tegen Andy Murray geblesseerd op. De 23-jarige Spanjaard meldde zich daarna ook af voor het World Tennis Tournament in Rotterdam. Het toernooi in Indian Wells begint vandaag. Michaëlla Krajicek en Arantxa Rus hebben gisteren de tweede ronde bereikt van het kwalificatietoernooi voor het WTA-evenement van Indian Wells. De Nederlandse tennissters zijn nog één overwinning verwijderd van een plek in het hoofdtoernooi. Krajicek sloeg Maria Korittseva uit Oekraïne met overtuigende cijfers van de baan: 6-1 en 6-3. Rus versloeg de Poolse Marta Domachowska met 6-3 en 6-4. (ANP)

EK-kwalificatieduels Oranje in drie steden

Zeist. Het Nederlands elftal werkt zijn thuiswedstrijden in het kader van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2012 af in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Oranje opent de kwalificatiereeks op vrijdag 3 september in en tegen San Marino. Vier dagen later staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, in De Kuip tegen Finland. Het stadion van Feyenoord is op vrijdag 7 oktober 2011 ook decor van de laatste EK-kwalificatiewedstrijd, tegen Moldavië. In de Arena speelt Nederland tegen Zweden (12 oktober 2010) en Hongarije (29 maart 2011). De ontmoeting met San Marino in Eindhoven is op 2 september 2011. (ANP)

Miller laat finale Garmisch schieten

Garmisch-Partenkirchen. Olympisch kampioen Bode Miller laat de finalewedstrijden van de wereldbeker skiën in het Duitse Garmisch-Partenkirchen schieten. De Amerikaan wil herstellen van een enkelblessure. Vandaag is in Garmisch de afdaling. De 32-jarige Miller maakt geen kans meer op het behalen van de wereldbeker. (ANP)

EK schaken: zege L’Ami en Reinderman

Rijeka. Erwin l’Ami mag op het Europees kampioenschap schaken in Rijeka weer met de beteren meedoen. Hij won gisteren in de vierde ronde met wit van de Turk Mert Erdogdu. De Nederlander bracht zijn totaal in Kroatië op 3 punten. Dimitri Reinderman versloeg, eveneens met wit, de onbekende Rus Vladimir Onoprienko en schoot daardoor ook een eind naar boven in de algemene rangschikking. Daar wachten de tegenstanders van internationaal aanzien. De vijftienjarige Anish Giri speelde tegen de Duitser Rene Stern zijn derde remise op rij. De nationaal kampioen staat nu op 2 1/2 en zit derhalve in de volgende ronde opnieuw niet tegenover een titelkandidaat. (ANP)

Chinese skipper om USA-pet ontslagen

Peking. De Chinese curlingspeler Fengchun Wang heeft na afloop van de Winterspelen een ‘onvergeeflijke fout’ gemaakt. De skipper van de nationale curlingploeg droeg bij thuiskomst in Peking een pet met daarop het logo van de Amerikaanse ploeg. Dat werd hem niet in dank afgenomen in China. De bond besloot hem direct te ontslaan, zo kwam gisteren via Chinese media naar buiten. (ANP)

Voetballer Pienaar mag jaar niet rijden

Liverpool. De Zuid-Afrikaanse international Steven Pienaar is zijn rijbewijs voor een jaar kwijt. De oud-Ajacied, die in de Engelse Premier League voetbalt bij Everton, is daartoe veroordeeld wegens rijden onder invloed. De 27-jarige Pienaar werd vorige maand na de wedstrijd tegen Manchester United aangehouden met tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed als is toegestaan. (ANP)

Opnieuw operatie voor De Guzman

Rotterdam. Jonathan de Guzman moet opnieuw een operatie aan zijn linkerknie ondergaan. De middenvelder van Feyenoord heeft vorige week op de training een scheurtje in de meniscus van zijn linkerknie opgelopen. Hij gaat nog deze week onder het mes. (ANP)