Ritzege Bonnet, Boom leidt in Parijs-Nice

De Fransman William Bonnet heeft gisteren de tweede etappe van de Franse rittenkoers Parijs-Nice gewonnen. De wielrenner van Bouygues Telecom bleef na een tocht over 201 kilometer in Limoges tijdens een chaotische sprint de Slowaak Peter Sagan en de Spanjaard Luis Leon Sanchez voor. De Nederlandse renner Lars Boom behield de leiding in het algemeen klassement.

De slotkilometer van de etappe werd ontsierd door een valpartij in het peloton. In de sprint eindigde Tom Veelers als beste Nederlander op de zevende plaats. In het algemeen klassement heeft Boom nog steeds 5 seconden voorsprong op de Duitser Jens Voigt. Luis Leon Sanchez staat derde op 10 tellen.

De sprint volgde op een lange ontsnapping van vier man, waarbij ook de Nederlanders Koen de Kort (Skil-Shimano) en Jens Mouris (Vacansoleil) betrokken waren. Ze liepen uit naar zo’n vier minuten voorsprong. Op 10 kilometer van de streep greep het peloton, onder aanvoering van de Rabo-renners en Team Colombia, de laatste vluchter terug. „Geen waaiers en dus was het een redelijk gemakkelijke dag”, zei Boom na afloop.

De renner van Rabobank behield de leiderstrui, maar de punten- en de bolletjestrui gingen na de tweede etappe over in andere handen. „Ik kan niets beloven, maar ik zal wel mijn uiterste best doen om het geel nog een dag langer te behouden”, blikte Boom vooruit. De derde etappe werd vanochtend ingekort vanwege zware sneeuwval in Frankrijk. De renners startten 53 kilometer verderop in Saint-Yrieix-la-Perche in plaats van Saint-Junien. (ANP)