Ritzege Bonnet, Boom blijft leider Parijs-Nice

De Fransman William Bonnet heeft gisteren de tweede etappe van de Franse rittenkoers Parijs-Nice gewonnen. De renner van Bouygues Telecom bleef na een tocht over 201 kilometer in Limoges tijdens een chaotische sprint de Slowaak Peter Sagan en de Spanjaard Luis Leon Sanchez voor. De Nederlander Lars Boom behield de leiding in het algemeen klassement.

De slotkilometer van de etappe werd ontsierd door een valpartij in het peloton. In de sprint eindigde Tom Veelers als beste Nederlander op de zevende plaats. In het algemeen klassement heeft Boom nog steeds 5 seconden voorsprong op de Duitser Jens Voigt. Luis Leon Sanchez staat derde op 10 tellen.

Bonnet was vroeger een knecht voor de Noorse sprinter Thor Hushovd bij Crédit Agricole. Inmiddels bij Bouygues Telecom in dienst won de 27-jarige Fransman nog weinig. „Ik krijg er meer vrijheid. Het is mijn eerste grote zege en ik hoop dat er meer volgen”, zei hij na afloop.

De sprint volgde op een lange ontsnapping van vier man, waarbij ook de Nederlanders Koen de Kort (Skil-Shimano) en Jens Mouris (Vacansoleil) betrokken waren. Ze liepen uit naar zo’n 4 minuten voorsprong. Op 10 kilometer van de streep greep het peloton, onder aanvoering van de Rabo’s en Team Colombia, de laatste vluchter terug. „Geen waaiers en dus was het een redelijk gemakkelijke dag”, zei Boom na afloop.

De Rabo-renner behield het geel, maar de punten- en de bolletjestrui gingen na de tweede etappe over in andere handen. Vandaag staan vijf hellingen op het programma. „Waarvan twee in de finale, dat wordt dus andere koek. Ik kan niets beloven, maar ik zal wel mijn uiterste best doen om het geel nog een dag langer te behouden. Ook al is Luis Leon Sanchez tot op tien seconden genaderd”, keek Boom vooruit. (ANP)