Overige films

Perfume: The Story of a Murderer (Tom Tykwer, 2006, VS/Fra). Verfilming van bestseller Das Parfum is een epos dat niet echt beklijft, ondanks schitterende beelden, veel fraaie vondsten en enkele thrillerachtige scènes. Zoektocht van Parijse vondeling met absoluut reukorgaan naar het perfecte parfum leidt tot vele misdaden. Met Ben Whishaw, Dustin Hoffman. Canvas, 20.40-23.05u.

Le pacte des loups (Christophe Gans, 2001, Fra/Ca). Gevat in een raamvertelling, waarin een oudere aristocraat terugkijkt op de duistere jaren voor de Franse Revolutie, vertelt regisseur Gans zijn op de werkelijkheid gebaseerde horrorgeschiedenis. In het Franse Gévaudan vond in de jaren 1764-1767 een reeks nooit opgehelderde moorden plaats. RTL7, 22.55-1.35u.

Hollywoodland (Allen Coulter, 2006, VS). Aardig inkijkje in Hollywood, vermomd als thriller waarin privédetective Adrien Brody een van de zogeheten Hollywoodmysteries onderzoekt: de nooit opgeloste moord/zelfmoord van televisie-Superman George Reeves (1914-1959). Als reden voor zijn zelfmoord wordt meestal aangenomen dat hij er gek van werd om altijd maar met Superman te worden geassocieerd zodat hij nooit een serieuze carrière heeft kunnen opbouwen. Met Ben Affleck als Reeves. BBC1, 0.25-2.20u.