Minder zon

Na opnieuw een zonnige dag in een groot deel van Nederland zullen de komende dagen bewolkter verlopen. Daarbij neemt ook de kans op een bui toe.

Vandaag was het niet overal even zonnig. De noordelijke provincies waren een groot deel van de dag bewolkt. Deze wolken, komend vanaf de Noordzee, trekken vanavond verder naar het zuiden. Komende nacht is het daarom op veel plaatsen minder koud dan de afgelopen nachten. Het blijft 1 à 2 graden boven nul in het Waddengebied. In het binnenland koelt het nog af naar 1 tot 3 graden onder het vriespunt.

Morgen is het overal grotendeels bewolkt, maar het blijft vrijwel droog. Op de Wadden en in de kop van Noord-Holland breekt de zon nog af en toe door. De noorden- tot noordoostelijke wind is zwak tot matig, kracht 2 tot 4. Het wordt 5 tot 7 graden.

In de nacht van donderdag op vrijdag dalen de temperaturen lokaal nog tot rond het vriespunt, maar verder blijft het op veel plaatsen boven nul door de bewolking.

Vrijdag overdag vallen enkele buien en is de zon nauwelijks zichtbaar. Met een westelijke wind, 3 tot 5 Bft, wordt het opnieuw 5 tot 7 graden, nog altijd 2 graden beneden de norm voor deze tijd van het jaar.

In het weekeinde is het nog een graadje zachter, maar er zijn ook veel wolken en enkele buien.