Kort nieuws Sport

Badmintonners verliezen kort geding tegen bond

UTRECHT, 10 maart. Dicky Palyama, Judith Meulendijks en Eric Pang hebben het kort geding tegen de badmintonbond verloren. Het drietal wilde de vrijheid hebben om bij wedstrijden binnen de nationale selecties met hun eigen merk te spelen en niet met het materiaal van Yonex, de sponsor van de bond. Deze verplichting was in het contract met de Japanse leverancier opgenomen. De rechter oordeelde dat het niet aannemelijk is geworden dat de bond door het sluiten van de sponsorovereenkomst mededingingsregels heeft overtreden. Ook is het sluiten van het contract volgens de rechter niet onaanvaardbaar. De rechter vindt dat het algemeen belang van de bond zwaarder weegt dan het belang van de spelers, onder meer omdat de bond het geld van sponsor Yonex dringend nodig heeft om haar doelstellingen goed te kunnen uitvoeren. (ANP)

EK schaken: zeges L’Ami, Reinderman

RIJEKA, 10 maart. Erwin l’Ami mag op het Europees kampioenschap schaken in het Kroatische Rijeka weer met de beteren meedoen. Hij won gisteren in de vierde ronde met wit van de Turk Mert Erdogdu, een internationaal meester met zo’n 125 elo-punten minder. De Nederlander bracht zijn totaal op 3 punten. Dimitri Reinderman versloeg, eveneens met wit, de onbekende Rus Vladimir Onoprienko en schoot daardoor ook een eind naar boven in de algemene rangschikking. Daar wachten de tegenstanders van internationaal aanzien. De Georgiër Baadoer Jobava en de Oekraïner Zahar Efimenko hebben als enigen nog geen half punt ingeleverd. (ANP)

Zwitserse skiër Janka wint afdaling

GARMISCH, 10 maart. De Zwitserse skiër Carlo Janka heeft vandaag in Garmisch-Partenkirchen de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen op de afdaling gewonnen. Hij bleef in een tijd van 1.58,45 de Oostenrijker Mario Scheiber (1.58,47) net voor. Zijn landgenoot Patrick Kung en de Canadees Erik Guay eindigden samen als derde in 1.58,52. Door zijn zege nam Janka de leiding in de stand van de wereldbeker algemeen over van de Oostenrijker Benjamin Raich. De Zwitser Didier Cuche verzekerde zich eerder al van de eindzege in de wereldbeker afdaling. (ANP, Reuters)

Basketbal: Bryant redt LA Lakers

LOS ANGELES, 10 maart. Kobe Bryant heeft de Los Angeles Lakers behoed voor de derde nederlaag op rij in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. In de slotseconden leidde de speler de titelverdediger langs de Toronto Raptors. De Lakers wonnen met 109-107. Bryant maakte 32 punten. Met nog negen seconden op de klok trok Chris Bosh de stand voor Toronto met een driepunter gelijk. Daarna besliste Bryant het duel toch in het voordeel van de Lakers. De Charlotte Bobcats wonnen met 83-78 van Miami Heat en houden hiermee uitzicht op plaatsing voor de play-offs. (ANP, Reuters)

Krajicek en Rus uitgeschakeld

INDIAN WELLS, 10 maart. Michaëlla Krajicek en Arantxa Rus hebben zich niet geplaatst voor het hoofdtoernooi van Indian Wells. De Nederlandse tennissters werden uitgeschakeld in de tweede ronde van de kwalificaties. Krajicek verloor van de als derde geplaatste Kroatische Petra Martic: 2-6, 6-2 en 6-1. Rus was niet opgewassen tegen de Portugese Michelle Larcher de Brito: 4-6 en 3-6. Krajicek komt nog wel in actie in het dubbeltoernooi. (ANP)

Biatlonkampioene Wilhelm stopt

FRANKFURT, 10 maart. De Duitse biatlete Kati Wilhelm beëindigt na dit seizoen haar carrière. Dat maakte de drievoudig olympisch kampioene gisteren bekend. „Ik heb alles bereikt wat ik kon bereiken”, stelde zij tevreden vast. (ANP)

Voetballer Pienaar

Liverpool, 10 maart. De Zuid-Afrikaanse international Steven Pienaar is zijn rijbewijs voor een jaar kwijt. De oud-Ajacied, die voetbalt bij Everton, werd vorige maand aangehouden met tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed als toegestaan. (ANP)