Kamer ageert tegen de 'Gerda'

Demissionair minister Gerda Verburg (Landbouw, CDA) moet zich in de Tweede Kamer verantwoorden voor haar eigen glossy, die vandaag verschijnt. Het parlement houdt op initiatief van de Partij voor de Dieren (PvdD) zo snel mogelijk een spoeddebat over de kwestie. Het tijdschrift Gerda wordt in een oplage van 850.000 exemplaren meegestuurd met vrouwenbladen als Margriet, Libelle en Flair. Fractievoorzitter Marianne Thieme van de PvdD vindt het ongehoord dat een tijdschrift dat het beleid en de persoon van de minister „verheerlijkt”, op kosten van de belastingbetaler in verkiezingstijd wordt verspreid. Ze vindt dat de kosten, zo’n 400.000 euro, moeten worden verhaald op het CDA. Ook de SP, GroenLinks, VVD, PVV, PvdA, D66 en het CDA zelf steunden het verzoek om een spoeddebat. Verburg ontkent dat het een verkiezingsstunt is en benadrukt het „educatieve element” van het blad. Ze wijst erop dat de voorbereidingen voor deze speciale uitgave al kort na de zomer van 2009 begonnen, ruim voor bekend was dat er verkiezingen kwamen. In het blad staan onder andere een kookcolumn van kok Pierre Wind en de rubriek ‘Funshoppen met Gerda’. (NRC) Lees de Gerda online op www.gerdamagazine.nl

Demissionair minister Gerda Verburg (Landbouw, CDA) moet zich in de Tweede Kamer verantwoorden voor haar eigen glossy, die vandaag verschijnt. Het parlement houdt op initiatief van de Partij voor de Dieren (PvdD) zo snel mogelijk een spoeddebat over de kwestie. Het tijdschrift Gerda wordt in een oplage van 850.000 exemplaren meegestuurd met vrouwenbladen als Margriet, Libelle en Flair. Fractievoorzitter Marianne Thieme van de PvdD vindt het ongehoord dat een tijdschrift dat het beleid en de persoon van de minister „verheerlijkt”, op kosten van de belastingbetaler in verkiezingstijd wordt verspreid. Ze vindt dat de kosten, zo’n 400.000 euro, moeten worden verhaald op het CDA. Ook de SP, GroenLinks, VVD, PVV, PvdA, D66 en het CDA zelf steunden het verzoek om een spoeddebat. Verburg ontkent dat het een verkiezingsstunt is en benadrukt het „educatieve element” van het blad. Ze wijst erop dat de voorbereidingen voor deze speciale uitgave al kort na de zomer van 2009 begonnen, ruim voor bekend was dat er verkiezingen kwamen. In het blad staan onder andere een kookcolumn van kok Pierre Wind en de rubriek ‘Funshoppen met Gerda’. (NRC)

Lees de Gerda online op www.gerdamagazine.nl