Grote brand in galerijflat in Brunssum

Een grote brand in een galerijflat in Brunssum heeft gistermiddag een trappenhuis en bergingen verwoest en dertien aanpalende appartementen in elk geval tijdelijk onbewoonbaar gemaakt. Een brandweerman raakte bij het blussen lichtgewond. Enkele bewoners zijn ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Het vuur ontstond gistermiddag even voor tweeën door nog onbekende oorzaak en greep snel om zich heen. Zo’n 150 bewoners van de flat werden geëvacueerd en opgevangen in een nabijgelegen gemeenschapshuis. Rond vier uur had de massaal uitgerukte brandweer de brand onder controle.

De verhurende woningbouwcorporatie Weller probeert zo snel mogelijk vervangende woonruimte te regelen voor de getroffen bewoners. Vanmiddag vindt een informatiebijeenkomst plaats voor de bewoners. Daarbij zullen ook medewerkers van Slachtofferhulp aanwezig zijn.