Film van de dag

Morgan Freeman speelt detective Alex Cross in Along Came a Spider. ALONG CAME A SPIDER Morgan Freeman foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Along Came a Spider. Tweede verfilming, na Kiss the Girls (1997), van een aan de cerebrale forensisch psycholoog Alex Cross gewijde thriller van James Patterson. Morgan Freeman geeft mooi gestalte aan de introspectieve hoofdpersoon, in wat verder een wat routineuze Amerikaanse misdaadfilm blijkt te zijn. Aan het begin van de film zit Cross vol schuldgevoelens over de dood van zijn partner. Maar als hij betrokken raakt bij een kidnapping en tijdelijk een nieuwe partner krijgt (Monica Potter) lijkt hij eindelijk van zijn depressieve buien verlost te raken. (Lee Tamahori, 2001, VS/D), Veronica, 22.20-0.20u.André Waardenburg