Een halve meter sneeuw in Barcelona

Het zuiden van Europa werd de afgelopen dagen verrast door de hevigste sneeuwval sinds 1962. Ruim zesduizend automobilisten kwamen maandag en dinsdag vast te zitten op wegen tussen Spanje en Frankrijk. Treinen reden niet of strandden. Vluchten werden geannuleerd. In Barcelona viel maandag 50 centimeter sneeuw. De Spaanse stad werd daardoor lamgelegd. Bussen en trams reden niet, scholen bleven dicht en aan het eind van de middag zaten gisteren nog 180.000 huishoudens zonder stroom, zo meldde de Spaanse krant El País. Het lijkt erop dat de lente nog even op zich zal laten wachten. De komende dagen wordt het in Barcelona naar verwachting rond de 10 graden. Foto AFP/Josep Lago A man walks under the snow during a heavy snowfall in Barcelona on March 8, 2010. AFP PHOTO/JOSEP LAGO AFP

Het zuiden van Europa werd de afgelopen dagen verrast door de hevigste sneeuwval sinds 1962. Ruim zesduizend automobilisten kwamen maandag en dinsdag vast te zitten op wegen tussen Spanje en Frankrijk. Treinen reden niet of strandden. Vluchten werden geannuleerd.

In Barcelona viel maandag 50 centimeter sneeuw. De Spaanse stad werd daardoor lamgelegd. Bussen en trams reden niet, scholen bleven dicht en aan het eind van de middag zaten gisteren nog 180.000 huishoudens zonder stroom, zo meldde de Spaanse krant El País.

Het lijkt erop dat de lente nog even op zich zal laten wachten. De komende dagen wordt het in Barcelona naar verwachting rond de 10 graden.