4 redenen om tv te kijken

1 Docu

3 Doc: Man on a wire

Ned. 3, 20.25-22.00u.

De artistieke misdaad van de eeuw, zo wordt de kwajongensstreek van Philippe Petit ook wel genoemd. In 1974 danste de Franse straatartiest op een koord tussen de Twin Towers, 45 minuten lang en zonder vangnet of beveiliging. Een terugblik.

2 Klussen

Het Blok

Net 5, 20.30-22.30u.

In Het Blok hebben vier stellen elf weken de tijd om met een beperkt budget een aantal appartementen volledig te renoveren en in te richten. Het presentatieduo Erik van der Hoff en Renate Verbaan staat de kandidaten in de ijskoude wintermaanden bij tijdens hun klusactiviteiten.

3 Serie

Hoge hakken, strakke pakken: de makelaars

Net 5, 22.30-23.05u.

In deze realityserie worden de opvallendste makelaars van Nederland gevolgd tijdens hun werk op de moeilijke woningmarkt. We zien de meest uiteenlopende woningen, van de Amsterdamse grachtengordel tot afgelegen plattelandsdorpen.

4 Docu

21 up Japan

Canvas, 23.40-01.10u.

De protagonisten, die over heel Japan verspreid wonen en uit alle sociale lagen komen, werden in 1993 voor het eerst gefilmd. Ze waren toen zeven jaar oud. De Japanse economie dook in een diepe recessie en dat had gevolgen voor de kinderen en hun gezin. Nu zijn het jongvolwassenen. Het vaak geprezen Britse documentaireformat waarbij een groep mensen om de zeven jaar wordt gefilmd, is intussen al toegepast in vele landen. Dit is de derde documentaire in de Japanse Up-serie.