Strafhof krijgt nieuw kantoor

Artist’s impression. Beeld AP This image released by The International Criminal Court (ICC), The Hague, Netherlands, on Monday, March 8, 2010, shows an artist's impression of its new headquarters. The ICC unveiled the design of its new headquarters Monday, a euro 92 million ($125 million) complex of six towers built on the edge of sand dunes lining this city's North Sea coast. Danish architect Bjarne Hammer showed off a model of the five oblong office buildings and a transparent block that will house three or four courtrooms. (AP Photo/schmidt/hammer/lassen architects) AP

Het ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor van het Internationaal Strafhof (ICC) werd gisteren in Den Haag gepresenteerd. De Deense architect wil het gebouw een open en transparant uiterlijk geven, in tegenstelling tot het met prikkeldraad omgeven huidige gebouw, dat geslotenheid zou uitstralen. De verhuizing van het ICC staat gepland in 2015. Aan de ontwerpwedstrijd deden 171 deelnemers mee. (ANP)

Bekijk foto’s van het ontwerp via nrcnext.nl/links