Overige films

K-9 (Rod Daniel, 1989, VS). Actiekomedie geeft eigen draai aan buddyclichés. Excentrieke rechercheur James Belushi krijgt een herdershond als partner. RTL7, 20.30-22.35u.

A Beautiful Mind (Ron Howard, 2001, VS). Ouderwets Hollywoodvermaak. Oscar voor beste film. Russell Crowe als de wiskundige annex Nobelprijswinnaar John Forbes Nash jr. Geniale, paranoïde man lijdt aan door de Koude Oorlog gevoede achtervolgingswaan. Ook met spionageverwikkelingen en Jennifer Connelly als de echtgenote. RTL8, 20.30-23.00u.

Final Destination 2 (David R. Ellis, 2003, VS). In vervolg op ingenieuze griezelfilm komen andermaal de hoofdpersonen via bizarre ongelukken aan hun eind. Scenario valt in het niet bij de met flair gebrachte actiescènes. Veronica, 22.15-23.55u.

Things to Do in Denver When You’re Dead (Gary Fleder, 1995, VS). Misdaadfilm met Tarantino-invloeden: ironische dialogen van sukkelende criminelen en ultrageweld. Altruïstische boef Andy Garcia zal in opdracht van gangsterbaas Christopher Walken zo pijnlijk mogelijk worden afgeslacht. Op de valreep probeert hij het leven van zijn maten te redden. Ook met Steve Buscemi. BBC1, 1.05-2.55u.