op nrcnext.nl

Finale mannenrok-queeste Het langverwachte derde en laatste deel van de trilogie ‘De zoektocht naar de mannenrok’ levert geen happy end op. Bijna een week geleden begon redacteur Joël Broekaert zijn zoektocht naar het hippe kledingstuk, van de Alexanderpolder via Amsterdam naar de H&M-showroom in Zweden. Wat blijkt: de mannenrok gaat toch niet in de verkoop in Nederland. Een schrale troost: H&M gaat wel een harembroek (foto) voor heren verkopen.

Twitterend Titaantje

Morgen begint de 75ste editie van de Boekenweek, met als thema: Titaantjes, opgroeien in de letteren. Maar vanavond is traditioneel het Boekenbal in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Alleen toegankelijk voor genodigden en Grote Namen. Debutant Tonie Mudde, auteur van de roman Spaghetti Spoetnik, is een van die gelukkigen en zal morgen zijn eerste Boekenbal meemaken. Hoe is het daar eigenlijk?

Volg Tonie vanavond live vanaf het Boekenbal op Twitter (twitter.com/toniemudde) en op nrcnext.nl

De iPad krijgt concurrentie

Uitgehuild over de iPad die Nederland voorlopig overslaat? Microsoft zal er geen traan om laten, aangezien er bij dat softwarebedrijf al een tijdje druk gewerkt wordt aan de Courier, een potentiële iPad-concurrent. De Courier is een handzaam elektronisch kladblok met twee verschillende 7 inch-kleurenschermen naast elkaar, waarop je makkelijk informatie verzamelt, bewaart en deelt.

Finale mannenrok-queeste

Het langverwachte derde en laatste deel van de trilogie ‘De zoektocht naar de mannenrok’ levert geen happy end op. Bijna een week geleden begon redacteur Joël Broekaert zijn zoektocht naar het hippe kledingstuk, van de Alexanderpolder via Amsterdam naar de H&M-showroom in Zweden. Wat blijkt: de mannenrok gaat toch niet in de verkoop in Nederland. Een schrale troost: H&M gaat wel een harembroek (foto) voor heren verkopen.