Kort nieuws Economie

Audi verkoopt minder auto’s

Ingolstadt, 9 maart. Autofabrikant Audi heeft in 2009 het aantal verkochte auto’s met 5,4 procent zien teruglopen tot ongeveer 950.000 exemplaren. De omzet daalde vorig jaar van 34,1 miljard euro in 2008 tot 29,8 miljard euro. De winst voor belastingen daalde 39,2 procent tot ruim 1,9 miljard euro. Voorzitter Rupert Stadler van de raad van bestuur omschreef het resultaat als „goed in een moeilijke periode”. (ANP)

Deutsche Post boekt weer winst

Frankfurt, 9 maart. Europa’s grootste postbedrijf Deutsche Post wist vorig jaar weer winst te boeken, na het desastreuze jaar 2008. De nettowinst kwam uit op 644 miljoen euro ten opzichte van een verlies van 1,7 miljard euro het voorgaande jaar. Dat heeft Deutsche Post vandaag bekendgemaakt. Het winstcijfer is vooral te danken aan besparingsmaatregelen van meer dan 1 miljard euro van de nieuwe topman van het Duitse concern, Frank Appel. Mede daardoor kwam het bedrijfsresultaat in 2009 uit op 1,47 miljard euro. De omzet daalde vorig jaar met 15 procent tot 46,2 miljard euro. (ANP)

Weer onderdeel van AIG verkocht

Washington, 9 maart. Het Amerikaanse verzekeringsconcern MetLife koopt een onderdeel van branchegenoot AIG. Met de aankoop van de divisie American Life Insurance Company (ALICO) is 15,5 miljard dollar gemoeid (circa 11,4 miljard euro). Dat maakte MetLife gisteren bekend. MetLife betaalt 6,8 miljard dollar in contanten en 8,7 miljard in aandelen voor ALICO. AIG gebruikt het geld om een deel van de staatssteun die het concern eerder heeft gekregen af te betalen. MetLife is nu al de grootste verzekeraar van de VS en Mexico. De overname van ALICO, dat in het buitenland actief is, geeft MetLife ook voet aan de grond in Japan. (ANP)