In heel Europa

In heel Europa is dit beeld straks te zien. Althans, het beeld vanaf de camera die op het dak van dit huis in Breda hangt. Gisteren werden in de stad drie webcamera’s opgehangen, die het Marktdal, de Haven en het Mastbos opnemen. De beelden worden online en via de Belgische tv-zender Canvas uitgezonden. Naast Belgen en Nederlanders krijgen zo’n 35 miljoen Europeanen de Brabantse stad te zien. Ook andere steden laten zich via Canvas zien. Op deze manier wil Breda de stad promoten en zich profileren in Europa, vertelt Peter Werther, eigenaar van Hotel Mastenbosch in Breda. Hij is samen met Staatsbosbeheer, de gemeente Breda en de VVV een van de initiatiefnemers van het project. Volgens Werther is de Bredase binnenstad na een vernieuwing nu op orde, en heeft de stad ook een mooi buitengebied dat de moeite waard is om te tonen. „Het is de bedoeling dat de beelden kijkers nieuwsgierig maken naar Breda”, zegt Werther. De privacy is gewaarborgd. Werther benadrukt dat burgers niet herkenbaar in beeld worden gebracht. „Je ziet hooguit een rode jas.” Het project kost voor drie jaar 210.000 euro. De kosten worden betaald door de initiatiefnemers en de Europese Unie neemt ook een deel voor haar rekening. Bekijk de beelden van Breda via nrcnext.nl/links Foto WFA/Erald van der Aa WFA41T:CAMERAS LATEN BREDA AAN BELGEN ZIEN:BREDA;08MAR2010- Heden middag zijn een 3 tal cameras in Breda in werking gesteld. Deze laten Breda aan de belgen zien op Canvas TV en op internet kan ook worden gekeken naar de 3 locaties Het Markdal, De Haven en Het Mastbos.WFA/evda/str.Erald van der Aa WFA

In heel Europa is dit beeld straks te zien. Althans, het beeld vanaf de camera die op het dak van dit huis in Breda hangt.

Gisteren werden in de stad drie webcamera’s opgehangen, die het Marktdal, de Haven en het Mastbos opnemen. De beelden worden online en via de Belgische tv-zender Canvas uitgezonden. Naast Belgen en Nederlanders krijgen zo’n 35 miljoen Europeanen de Brabantse stad te zien. Ook andere steden laten zich via Canvas zien.

Op deze manier wil Breda de stad promoten en zich profileren in Europa, vertelt Peter Werther, eigenaar van Hotel Mastenbosch in Breda. Hij is samen met Staatsbosbeheer, de gemeente Breda en de VVV een van de initiatiefnemers van het project.

Volgens Werther is de Bredase binnenstad na een vernieuwing nu op orde, en heeft de stad ook een mooi buitengebied dat de moeite waard is om te tonen. „Het is de bedoeling dat de beelden kijkers nieuwsgierig maken naar Breda”, zegt Werther.

De privacy is gewaarborgd. Werther benadrukt dat burgers niet herkenbaar in beeld worden gebracht. „Je ziet hooguit een rode jas.”

Het project kost voor drie jaar 210.000 euro. De kosten worden betaald door de initiatiefnemers en de Europese Unie neemt ook een deel voor haar rekening.

Bekijk de beelden van Breda via nrcnext.nl/links