Balkenende blijft CDA-lijsttrekker

CDA-leider Jan Peter Balkenende heeft gisteravond de steun gekregen van het partijbestuur. Partijvoorzitter Peter van Heeswijk verklaarde na een vergadering in Den Haag dat het eerdere besluit om Balkenende opnieuw voor te dragen als lijsttrekker voor de verkiezingen van 9 juni niet is gewijzigd. Balkenende sprak van „een helder signaal van vertrouwen”. Het partijbestuur, waarin onder anderen de provinciale afdelingsvoorzitters zitting hebben, kwam bijeen om terug te blikken op de raadsverkiezingen. De achterban is teleurgesteld over het geleden verlies. Er was daarom ook kritiek op de partijleider. Foto Roel Rozenburg Den Haag : 8 maart 2010 CDA partijkantoor, premier Balkenende na afloop van een bijeenkomst van het partijbestuur waarin zij unaniem hebben besloten achter de partijleider te blijven staan. foto © Roel Rozenburg