7 redenen om uit te gaan

Naar Paulo Coelho’s Elf minuten

1 bladenbal

New Beatnix Generation

Amsterdam: De Kring. Tijd: 21.00-04.00u. Entree: 8 euro. www.kring.nl

Als tegenhanger van het Boekenbal (Stadsschouwburg) presenteert The New Beatnix Generation voor de vijfde keer het Bladenbal, deze keer met de titel ‘The Children of the Revolution’. Met kunstenaars, performers, dj’s en live acts, o.a. Bastardz of Glitter, Diana Ozon, Pistoleros de la Paz en gebroeders Roerdomp.

2 jazzfestival

Utrecht Jazz Fest

Utrecht: diverse locaties. Van 9 t/m 13 maart. Veel concerten zijn gratis toegankelijk. www.utrechtjazzfest.nl

Utrecht staat vijf dagen in het teken van jazz met optredens van o.a. Jan Garbarek, Jesse van Ruller, Lucas Dols trio, Michiel Braam, Puma, trioVD, McPhee/Corsano en The New Impulse. Voor niet-jazzliefhebbers is er op 12 maart de avond I Hate Jazz!, met bands die het niet zo nauw nemen met de ‘jazzconventies’.

3 TV diner

Amsterdam: Trouw. Tijd: 19.30u. Prijs incl. eten: 12,50 euro. Res: 020-4637788. www.trouwamsterdam.nl

Bij het maandelijkse TV Diner kan je samen met je vrienden en anderen met je bord op schoot naar cultklassiekers komen kijken. Vanavond wordt Lucky People Center International vertoond. Voor deze documentaire zijn de makers twee jaar lang de wereld over gereisd, om vast te leggen wat mensen gelukkig maakt.

4 theater

Elf minuten

Groningen: Stadsschouwburg. Tijd: 20.15u. www.de-oosterpoort.nl

Het Noord Nederlands Toneel maakt een mooie theaterbewerking van Paulo Coelho’s roman Elf minuten (2003), over het levensverhaal van een prostituee. Met journaliste Noraly Beyer verdiepte regisseur Ola Mafaalani zich in de wereld van prostitutie en mensenhandel. Om 19.15 uur is er een inleiding en na de voorstelling is er een nagesprek o.l.v. Noraly Beyer. Tournee t/m 22 mei (www.nnt.nl).

5 muziekavond

Musicology

Utrecht: ’t Oude Pothuys. Tijd: 21.30u. www.pothuys.nl

Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht organiseren vier maandelijkse avonden die terug gaan in de tijd naar de jaren 50, 60, 70 en 80. Vanavond staat in het teken van de jaren 50. Live: The Dirty Denims.

6 dans

Michèle Anne De Mey: Neige

Tilburg: Schouwburg. Tijd: 20.15u. www.theaterstilburg.nl

De nieuwste voorstelling van de Vlaamse choreografe Michèle Anne de Mey is een ode aan de natuur op de klanken van de zevende symfonie van Beethoven. We zien de dansers strijden tegen de natuurelementen: regen, storm, hagel en sneeuw.

7 expositie

Over schaal en tijd

Arnhem: Galerie Plaatsmaken. T/m 11 april. www.plaatsmaken.nl

De proporties van de dingen om ons heen als ook de tijd waarin wij ons voortbewegen zijn van doorslaggevend belang voor onze ervaring van de wereld. De uitgenodigde kunstenaars (Mariës Hendriks, Miyuki Okuyama en SuZeMaySho/ Ruth van Beek) spelen allen op een eigenzinnige manier met dit gegeven en laten zien dat er geen eenduidige waarheid bestaat over deze thematiek.