5 redenen om tv te kijken

Wat straalt de gsm uit?

1 Film

Lions for Lambs

Veronica, 20.30-22.15u.

De film vertelt drie verhalen. In het eerste speelt Robert Redford een hoogleraar politicologie, die een getalenteerde, maar luie student ervan probeert te overtuigen dat hij zich maatschappelijk moet engageren. In het tweede verhaal is Meryl Streep een gelouterde tv-verslaggever, die ooit haar carrière begon bij een links blaadje in de jaren zestig. Het derde verhaal gaat over twee zwarte soldaten, ex-studenten van de professor, die op een mission impossible zijn gestuurd in Afghanistan. (Robert Redford, 2007).

2 Film

A Beautiful Mind

RTL 8, 20.30-23.00u.

Met een Oscar voor Beste Film onderscheiden staaltje ouderwets Hollywoodvermaak. Russell Crowe als geniale wiskundige die gebukt gaat onder door de Koude Oorlog gevoede achtervolgingsgedachten. (Ron Howard, 2001).

3 WO II

Apocalyps: De Tweede Wereldoorlog

Canvas, 21.10-22.05u.

Aflevering 1 van een nieuwe reeks over de Tweede Wereldoorlog. In de ruïnes van de stad Berlijn ruimt het Rode Leger de laatste verzetshaarden op. We zien hoe Berlijn een van de meest vrije en liberale steden was, tot Hitler en de nazi’s in 1933 aan de macht komen en besluiten zich meester te maken van Europa.

4 Huizen

TV Makelaar

RTL 4, 20.30-21.30u.

Nieuwe afleveringen. Tim Immers gaat op zoek naar een woning voor Claudia. Froukje de Both bezoekt Peter en Eelco aan de Cruqiushaven in Heemstede. En in hartje Amsterdam maakte interieurontwerper Tommy Kleerekoper van een voormalig drukkerij een schitterende loft.

5 GSM

Sous le feu des ondes

Canvas, 22.05-23.00u.

Documentaire over gsm-straling en de eventuele gevaren ervan. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan of de elektromagnetische gsm-stralen slapeloosheid, ademhalingsproblemen, hoofdpijn en kanker kunnen veroorzaken. Het wantrouwen groeit.