Zonnig en grijs

In de zuidoostelijke helft wordt de komende twee dagen behoorlijk wat zon verwacht, in de rest van het land zal het bewolkt zijn.

De veroorzaker van het grijs is een hogedrukgebied dat zich boven de Britse Eilanden bevindt. Voor het noorden en westen betekent dit lucht vanaf zee. Deze lucht is behoorlijk vochtig met veel lage bewolking.

Verder van het hogedrukgebied af profiteren het oosten en zuiden van het land van een meer continentale aanvoer, droge lucht en dus meer zon. Waar precies over Nederland die overgang van bewolking naar zonnig weer ligt, is best moeilijk in te schatten, maar de verwachting is dat opklaringen zich vanavond vanuit het oosten richting West-Nederland uitbreiden.

In het oosten komt het lokaal tot matige vorst, richting de kust liggen de minima rond het vriespunt, met hier en daar wat mist. In de ochtend breiden lage wolkenvelden zich weer vrij snel uit vanuit het noordwesten, maar ten zuiden van de lijn Hengelo, Utrecht, Roosendaal zal de zon regelmatig tot veelvuldig te zien zijn. Bij niet al te veel wind stijgt het kwik naar 4 tot 6 graden.

Woensdag is het op meer plekken zonnig, maar vanaf donderdag zakt de lage bewolking geleidelijk over het hele land met wat regen op vrijdag.

Vanaf zaterdag vallen maartse buien met maxima rond 6 graden.