vandaag

In het nieuws:

In Groningen krijgt eurocommissaris Neelie Kroes de Aletta Jacobsprijs 2010 uitgereikt voor haar voortrekkersrol op het gebied van de vrouwenemancipatie. Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Bedoeling is opnieuw de gemeenschappelijke strijdpunten van de vrouwenbeweging naar voren te brengen.

Schrijver Kluun wordt vanavond op de Vrije Universiteit in Amsterdam door Tijs van den Brink geïnterviewd over zijn boek God is gek.

De leden en medewerkers van het Europees Parlement verhuizen weer voor een week van Brussel naar Straatsburg voor een plenaire vergadering. Een van de onderwerpen op de agenda is de Griekse schuldencrisis.

De Amerikaanse vice-president Joe Biden begint aan een Midden-Oosten-reis. Hij bezoekt Israël, de Palestijnse Gebieden, Egypte en Jordanië.

Dierenartsen beginnen vandaag opnieuw met het vaccineren van schapen en geiten tegen de Q-koorts. Vorig jaar werd de campagne gestaakt omdat de vaccins op waren. De bijna 900 dieren op een biologische boerderij in het Groningse Sellingen (gemeente Vlagtwedde) krijgen vandaag als eerste dit jaar een inenting.