Sport kort

Skiester Vonn behaalt eindzege wereldbeker in drie disciplines

KVITJFELL/CRANS MONTANA. De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn heeft dit weekeinde in Crans Montana de wereldbekerzege in de afdaling, super-G en supercombinatie veiliggesteld. Vonn won zaterdag haar zesde afdaling van dit seizoen; gisteren werd ze tweede op de super-G, achter de Zwitserse Dominique Gisin. En passant behaalde Vonn ook de eindzege op de supercombinatie. Die wedstrijd werd wegens slecht weer afgelast en wordt niet meer ingehaald. Didier Cuche revancheerde zich in het Noorse Kvitfjell voor zijn tegenvallende olympische optredens. De Zwitser won de afdaling, vóór de Noor Aksel Lund Svindal, en behaalde de eindzege in zijn favoriete discipline. (ANP)

Zesde titel bij NK voor tafeltennisster Li Jiao

EINDHOVEN. Tafeltennisster Li Jiao heeft voor de zesde keer in haar carrière de Nederlandse titel veroverd. Ze won gisteren in de finale met 4-0 van Yana Timina: 11-4, 11-9, 11-8 en 11-9. Li Jiao leverde tijdens het NK geen game in. De in China geboren speelster zette in de halve finales Linda Creemers eveneens met 4-0 opzij. Yana Timina bereikte de finale na een slopende partij tegen haar zus Elena: 4-3. Bij de mannen werd Michel de Boer Nederlands kampioen: hij versloeg in de finale titelverdediger Qi Xiao met 4-0. (ANP)

NK cross: titels voor Choukoud, Boonstra

HELLENDOORN. Khalid Choukoud heeft zich gisteren in Hellendoorn verzekerd van de Nederlandse titel op de lange cross. De 23-jarige atleet had na 12 kilometer een ruime voorsprong op Gerwin van den Hurk. Het brons ging naar junior Jesper van der Wielen. Bij de vrouwen werd Miranda Boonstra Nederlands kampioen. De 37-jarige atlete liet Andrea Deelstra na bijna 8 kilometer een kleine halve minuut achter zich. Derde werd Ruth van der Meijden. (ANP)

Keniaan Chepkok wint ‘20 van Alphen’

ALPHEN AAN DEN RIJN. De Keniaanse atleet Bernard Chepkok heeft gisteren de ‘20 van Alphen’ gewonnen. Chepkok liep de 20 kilometer in een tijd van 58.18 minuten en had een kleine voorsprong op de Ethiopiër Dejene Yridaw (58.22). Patrick Stitzinger was de beste Nederlander op de zesde plaats (59.58). Bij de vrouwen won de Keniaanse Pauline Wangui in 1.06.21. Beste Nederlandse was Inge van Bergen (1.13.55), die als vijfde eindigde. (ANP)

Skispringer Ammann heerst weer op schans

LAHTI. Simon Ammann, bij de Winterspelen goed voor goud op de grote en de kleine schans, heeft gisteren de wereldbekerwedstrijd in het Finse Lathi gewonnen. De Zwitser noteerde sprongen van 128 en 131 meter en vergrootte zijn voorsprong in het wereldbekerklassement. De Pool Adam Malysz werd, evenals in Vancouver, tweede (126 en 130 meter). De derde plaats was voor de Oostenrijker Thomas Morgenstern. (ANP)

Spanje en Rusland verder in Davis Cup

LOGRONO/MOSKOU. De Spaanse tennissers hebben zich gisteren ten koste van Zwitserland geplaatst voor de kwartfinales van de Davis Cup. David Ferrer haalde met een zege op Stanislas Wawrinka het derde en beslissende punt voor de titelverdediger binnen. Bij Spanje en Zwitserland ontbraken Rafael Nadal en Roger Federer. Spanje speelt in de kwartfinales tegen Frankrijk, dat Duitsland versloeg. Rusland bereikte de laatste acht door een zege op India. (ANP)