PVV draait best een goed seizoen

Het is geen toeval dat VVV de verrassing van de eredivisie is. Om te beginnen scheelt het maar één letter en bovendien is de succesvolle Geert Wilders een fanatieke supporter van de voetbalclub uit zijn geboorteplaats Venlo. Tenminste, dat heeft voorzitter Hai Berdens weleens gezegd.

Niet alleen op het veld gaat het goed met VVV, ook financieel. Laatst hebben ze nog een Japanner met dikke winst doorverkocht. Dat moet de hand zijn van de Venlose saxofonist Teun van Dijck, tevens financieel specialist van de Tweede Kamerfractie van de PVV.

Wat een contrast met de financiële puinhopen van Feyenoord. Maar ja, wat wil je ook, met een supporter als Wouter Bos.

Ook technisch moet de invloed van de PVV niet worden onderschot. „Een penalty moet je op kniehoogte inschieten”, luidt haar advies. Zo is het maar net. En je moet niet koppen met een hoofddoekje om.

Al opgemerkt dat FC Omniworld uit Almere aan een opmars bezig is? Het Raymond de Roon-effect. Almere hééft ten minste betaald voetbal. Uit Haarlem, Wageningen, Delft (DHC) en Leiden (UVS) zijn ze allemaal verdwenen, de betaald voetbalclubs. Geen wonder: dat zijn D66-steden.

En kijk eens naar vv Kapelle. Oké, Kapelle 4 doet het prima, maar de andere elftallen bungelen maar wat in de onderste regionen. Tja, Balkenende is daar geboren.

En ADO dan? Toegegeven. Dat doet het beroerd. De club van de PVV’ers Sietse Fritsma en Richard de Mos, Kamerleden en straks ook raadsleden in Den Haag. „Ik mag dan wel een ADO-supporter zijn, maar met stenen gooien doe ik niet”, bekende De Mos laatst in de Tweede Kamer. Gaat zijn clubliefde dan wel diep genoeg? En Fritsma, ja, die is ook voor SC Heerenveen, gaf hij in de Volkskrant toe, omdat hij in Friesland is geboren.

Dat kan natuurlijk niet. Je bent óf PVV óf multiculti. Hieruit blijkt dat het selectiebeleid van trainer/coach Wilders nog niet perfect is.

Maar voor de rest draait die PVV best een lekker seizoen.

john kroon

    • John Kroon