Overige films

Click (Frank Coraci, 2006, VS). Gebaseerd op een idee van Adam Sandler: ‘Was het leven maar een dvd.’ Dan kon je saaie hoofdstukken overslaan, even vooruitspoelen, met de volumeknop je blaffende vrouw of hond de mond snoeren of luisteren naar de commentaartrack met de galmende stem van James Earl Jones. Dit alles overkomt de door zijn werk bezeten architect Michael Newman (gespeeld door Sandler) als hij op een dag een universele afstandsbediening wil kopen, maar de winkel verlaat met een apparaatje waarmee je je eigen universum in de hand hebt – hem door uitvinder Morty (Christopher Walken) aangesmeerd. Een Faustiaans pact: Michael kan zo zijn loopbaan manipuleren, Morty krijgt zijn leven. Het leukste aan de film is de op dvd-menu’s geënte vormgeving en de toepasbaarheid van de knopjes van een afstandsbediening op het leven. Helaas ziet Sandler het als zijn plicht elke tien minuten duidelijk te maken wat de boodschap is: familie is belangrijker dan een succesvolle carrière. SBS6, 20.30-22.40u.

Mascarades (Lyès Salem, 2008, Algerije/Frankrijk). Salem regisseerde zichzelf in deze komedie als een Algerijnse dorpsidioot die een gevierd persoon wordt als hij iedereen wijsmaakt dat zijn narcoleptische zus binnenkort in het huwelijk zal treden met een rijke buitenlander. TV5, 23.50-1.20u.