op nrcnext.nl

Oscar-uitreiking Vannacht zijn ze voor de 82ste keer uitgereikt. De Academy Awards, oftewel de Oscars: de belangrijkste filmprijzen ter wereld. Heeft James Camerons 3d-film Avatar de meeste gouden beeldjes in de wacht gesleept, of is de Irak-film The Hurt Locker de grote winnaar? Welke actrice had de mooiste jurk en wie het meest emotionele dankwoordje? Op nrcnext.nl het laatste nieuws en volop ruimte voor discussie. TEST TRANSMISSION ATTENTION EDITORS: THIS PICTURE IS EMBARGOED FROM INTERNET, ONLINE AND CELL PHONE DISTRIBUTION UNTIL 8 PM PST/ 0400 GMT MARCH 7, 2010, OR UNTIL THE END OF THE OSCAR BROADCAST, WHICHEVER COMES FIRST, AS PER THE ACADEMY OF MOTION PICTURES ARTS AND SCIENCES -TEMPLATE OUT. TEST TRANSMISSION Jane Doe accepts the award for best actress for her role in "Abc" during the 82nd Academy Awards in Hollywood, California March 7, 2010. REUTERS/Brian Snyder (UNITED STATES) (OSCARS-SHOW - Tags: ENTERTAINMENT) REUTERS

Oscar-uitreiking

Vannacht zijn ze voor de 82ste keer uitgereikt. De Academy Awards, oftewel de Oscars: de belangrijkste filmprijzen ter wereld. Heeft James Camerons 3d-film Avatar de meeste gouden beeldjes in de wacht gesleept, of is de Irak-film The Hurt Locker de grote winnaar? Welke actrice had de mooiste jurk en wie het meest emotionele dankwoordje? Op nrcnext.nl het laatste nieuws en volop ruimte voor discussie.

Wachten op de iPad

Nederland staat niet op het lijstje van landen waar de iPad eind april wordt geïntroduceerd. Het is nog niet bekend wanneer Apple’s nieuwste vinding naar Nederland komt. Maar niet getreurd, er zijn allerlei manieren waarop je toch de nieuwste gadget in huis kunt krijgen.

Tekenen van hoop

nrc.next-redacteur Japke-d. Bouma zag de komende verkiezingstijd aanvankelijk somber tegemoet. Ze vreesde „mensen die tegen elkaar schreeuwen over de hoofddoekjes van argeloze moslims heen...Over de komende drie maanden van debatten waarin iedereen verliest.” Maar opeens zag ze tekenen van hoop. Zo zag ze een blozende Sietse Fritsma met een bloedmooie moslima op een zonnig terras. Het stuk lokt heel wat discussie uit, waarin onder andere trendwatcher Adjiedj Bakas zich mengt.