Kort nieuws Sport

Skiester Vonn pakt winst wereldbeker in drie disciplines

KVITJFELL/CRANS MONTANA, 8 maart. De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn heeft dit weekeinde in Crans Montana de wereldbekerzege in de afdaling, super-G en supercombinatie veiliggesteld. Vonn won zaterdag haar zesde afdaling van dit seizoen; gisteren werd ze tweede op de super-G, achter de Zwitserse Dominique Gisin. En passant behaalde Vonn ook de eindzege op de supercombinatie. Die wedstrijd werd wegens slecht weer afgelast en wordt niet meer ingehaald. Didier Cuche revancheerde zich in het Noorse Kvitfjell voor zijn tegenvallende olympische optredens. De Zwitser won de afdaling, vóór de Noor Aksel Lund Svindal, en behaalde de eindzege in zijn favoriete discipline. (ANP)

Degenschermers snel uitgeschakeld

STOCKHOLM, 8 maart. Bas Verwijlen en Arwin Kardolus zijn zaterdag in de eerste ronde van de Challenge Bernadotte, een Grand Prix voor degenschermers in Stockholm, uitgeschakeld. Verwijlen kwam te kort tegen de Spanjaard Juan Castaneda Cortes: 11-12. In de groepsfase boekte de Brabander evenals Kardolus vijf zeges, wat rechtstreekse plaatsing op het tableau van de beste 64 betekende. De 45-jarige Kardolus, die door zijn bescheiden plek op de wereldranglijst altijd tot kwalificaties is veroordeeld, bereikte in Zweden ook overtuigend het hoofdtoernooi, maar trof daarin meteen de sterke Jung Seung Hwa. Deze Zuid-Koreaan was een maat te groot: 15-6. Kardolus eindigde uiteindelijk als 43ste, net vóór Verwijlen. Beiden verdienden 4 FIE-punten. (ANP)

Crosstitel Boonstra en Choukoud

HELLENDOORN, 8 maart. Khalid Choukoud heeft zich gisteren in Hellendoorn verzekerd van de Nederlandse titel op de lange cross. De 23-jarige atleet had na 12 kilometer een ruime voorsprong op Gerwin van den Hurk. Het brons ging naar junior Jesper van der Wielen. Bij de vrouwen werd Miranda Boonstra Nederlands kampioen. De 37-jarige atlete liet Andrea Deelstra na bijna 8 kilometer een kleine halve minuut achter zich. Derde werd Ruth van der Meijden. (ANP)

Ammann heerst weer op schans

LAHTI, 8 maart. Simon Ammann, bij de Olympische Winterspelen van Vancouver goed voor goud op de grote en de kleine schans, heeft gisteren de wereldbekerwedstrijd in het Finse Lathi gewonnen. De Zwitser noteerde sprongen van 128 en 131 meter en vergrootte zijn voorsprong in het wereldbekerklassement. De Pool Adam Malysz werd, evenals in Vancouver, tweede (126 en 130 meter). De derde plaats was voor de Oostenrijker Thomas Morgenstern. (ANP)

Waterpolosters Donk missen finale

ATHENE, 8 maart. De waterpolosters van Donk hebben zich zaterdag niet geplaatst voor de finale van de LEN Trophy. De vrouwen verloren in Athene met 8-6 (3-2 3-1 1-3 1-0) van Ethnikos Piraeus. De Griekse vrouwen waren in het eerste duel in Nederland met 10-8 ook al te sterk voor Donk. Ethnikos, de ploeg van de Nederlandse coach Koen Plasmeijer, moet het in de finale opnemen tegen het Russische UGRA Khanti Mansjisk. (ANP)

Springruiters tweede in Bremen

BREMEN, 8 maart. Gert-Jan Bruggink, Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam en Marc Houtzager, die als Nederland II stonden ingeschreven voor de Euroclassics Team Trophy in Bremen, zijn zaterdag op de tweede plaats geëindigd. De springruiters liepen, met aftrek van het slechtste resultaat, 1 strafpunt op. Duitsland I won door foutloze rondes van Gilbert Böckmann, Alois Pollmann- Schweckhorst en Janne-Friederike Meyer. Dat leverde de titelverdediger een bedrag van 9.400 euro op. (ANP)

Trainer Maaskant langer bij NAC

BREDA, 8 maart. Trainer Robert Maaskant heeft zijn contract bij NAC tot en met de zomer van 2013 verlengd. De 41-jarige oefenmeester heeft van het bestuur van de club uit Breda de opdracht gekregen om zijn elftal te verjongen. „We gaan werken aan de opbouw van een elftal”, aldus Maaskant. „Daarom hebben we voor een termijn van drie jaar gekozen. NAC en ik passen goed bij elkaar. De koers die NAC heeft uitgestippeld, is dezelfde koers als ik wil varen met de manier van spelen. We zijn een goede match met elkaar.” (ANP)