Kort nieuws Sport

Chelsea in halve finales van de strijd om de FA Cup

LONDEN, 8 Maart. Chelsea heeft gisteren zoals verwacht de halve eindstrijd bereikt van het toernooi om de FA Cup. De Londense topclub won voor eigen publiek met 2-0 van Stoke City. De productie op Stamford Bridge was voor de verandering eens puur Engels. Frank Lampard en John Terry scoorden. Ze waren bovendien elkaars aangever. Aston Villa schaarde zich dankzij een hattrick van John Carew bij de laatste vier. Dat ging ten koste van Reading, dat thuis speelde. De ‘underdog’ kwam met 2-0 voor door twee goals van Shane Long voor rust. Vlak na de hervatting verkleinde Ashley Young de achterstand en maakte Carew gelijk. De Noor zette Villa nog voor een uur was verstreken ook op voorsprong. In de laatste minuut bepaalde hij vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-4. Zaterdag had Portsmouth de ernstige financiële problemen voor even naar de achtergrond verdreven door Birmingham in de kwartfinale met 2-0 te verslaan. Fulham en Tottenham moeten na de 0-0 op herhaling om de tweede Londense bekerkandidaat aan te wijzen. (ANP)

Bayern loopt uit op Bayer Leverkusen

KEULEN, 8 Maart. Bayern München verspeelde zaterdag in de Bundesliga tegen 1.FC Köln twee belangrijke punten. Het duel in Keulen eindigde zaterdag in 1-1. Een dag later bleek de schade mee te vallen. Leverkusen, concurrent in de strijd om de titel, ging onderuit bij Nürnberg (3-2). Voor Leverkusen was het de eerste nederlaag van het seizoen. Bayern kwam na ruim een half uur op voorsprong door uitgerekend Lukas Podolski, niet geslaagd bij Bayern. Bastian Schweinsteiger maakte na een klein uur gelijk en voorkwam daarmee de eerste nederlaag in achttien wedstrijden. Mark van Bommel speelde de gehele wedstrijd. De grieperige Arjen Robben was thuisgebleven. Schalke 04 en Hamburger SV profiteerden wel van de halve misser van het elftal van trainer Louis van Gaal. De ploeg uit Gelsenkirchen won met 4-1 bij Eintracht Frankfurt. HSV versloeg voor eigen publiek Hertha BSC met 1-0. (ANP)

Van der Vaart schiet Real naar de zege

MADRID, 8 Maart. Rafael van der Vaart heeft Real Madrid zaterdagavond behoed voor puntenverlies. De Nederlandse international viel tegen Sevilla na rust in voor Alvaro Arbeloa en maakte in blessuretijd de winnende treffer: 3-2. De nummer twee van de Primera Division profiteerde daardoor optimaal van het gelijkspel van koploper FC Barcelona. De Catalanen kwamen bij Almeria niet verder dan 2-2. Lionel Messi scoorde tweemaal. Het verschil op de ranglijst is nu marginaal. Beide Spaanse topclubs hebben 62 punten. Real heeft echter een iets beter doelsaldo en is derhalve eerste. Real moest voor eigen publiek van ver komen. Sevilla leidde halverwege met 0-1 door een eigen doelpunt van Xabi Alonso. Ivica Dragutinovic maakte er vlak na de hervatting 0-2 van. Even later mocht Van der Vaart opdraven als redder in nood. Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos brachten de spanning terug. De voormalig Ajacied liet het Bernabeu-stadion vlak voor tijd echt ‘ontploffen’. (ANP)

Inter Milaan blijft aan kop van Serie A

MILAAN, 8 Maart. Internazionale heeft gisteravond niet kunnen profiteren van het puntenverlies van naaste concurrent AC Milan. De koploper van de Serie A kwam, met Wesley Sneijder de volle 90 minuten actief, voor eigen publiek niet voorbij Genoa. Het duel eindigde in 0-0. Milan moest zaterdag in de Italiaanse hoofdstad genoegen nemen met hetzelfde resultaat in de topper tegen AS Roma. Het verschil tussen de eeuwige rivalen uit Milaan bleef derhalve ook na 27 wedstrijden vier punten. Nummer drie Roma heeft er zeven minder. Juventus, de nummer vijf van de ranglijst achter Palermo, kreeg weer hoop op deelname aan de Champions League dankzij een zege in Florence op Fiorentina: 2-1. (ANP)

Franse topduel 1-1

BORDEAUX, 8 Maart. De topper in de Franse competitie tussen de koplopers Girondins Bordeaux en Montpellier HSC is gisteravond geëindigd in een gelijkspel: 1-1. Daarmee deden de bezoekers zich tekort. Alberto Costa en de Colombiaan Victor Hugo Montano verzuimden Montpellier voor rust op voorsprong te zetten. Beiden misten een strafschop. Bordeaux speelde vanaf de 31ste minuut met tien man. Verdediger Michael Ciani kreeg direct rood na een overtreding op Montano. Toch kwam de thuisclub na een uur op voorsprong dankzij de altijd gevaarlijke aanvaller Marouane Chamakh. De Argentijn Costa maakte ver in blessuretijd gelijk. Beide clubs hebben nu 52 punten, maar Bordeaux heeft twee wedstrijden minder gespeeld. (ANP)