Kort nieuws Sport

Figurantenrol voor Nicolien Sauerbreij bij wereldbeker

MOSKOU, 8 maart.Haar eerste wedstrijd als olympisch kampioene heeft geen succes opgeleverd voor Nicolien Sauerbreij. Bij de wereldbekerwedstrijd parallelslalom in Moskou kwam de snowboardster niet verder dan de 21ste plaats. Sauerbreij is haar leidende positie in de wereldbeker nog niet kwijt. De zege in Rusland ging naar de Oostenrijkse Doris Günther. Zij naderde Sauerbreij wel in de tussenstand. De Amsterdamse heeft 3800 punten, Günther 3710. Om haar eerste plek in de tussenstand te verdedigen besloot Sauerbreij ondanks een week vol festiviteiten na haar gouden plak bij de Olympische Spelen in Canada toch naar Rusland af te reizen. Na haar terugkeer uit Vancouver werd ze echter geleefd. (ANP)

Zwemploeg goed op dreef in Lyon

LYON, 8 maart. De Nederlandse zwemploeg heeft afgelopen weekeinde goed gepresteerd bij de internationale wedstrijden in het 50-meterbad in Lyon. In totaal werden negen overwinningen behaald. Vooral Ranomi Kromowidjojo was op dreef. Ze won in Frankrijk de 50, 100 en 200 meter vrij. Op de 100 vrij versloeg ze Inge Dekker met ruim verschil: 54,27 tegen 55,68 seconden. Bij de mannen boekte Bastiaan Lijesen op de 100 rug achter de Amerikaanse winnaar Randall Bal een knappe tweede plaats in 55.79, een persoonlijk record. (ANP)

Coronel achtste bij WK toerwagens

CURITIBA, 8 maart. Tom Coronel is het wereldkampioenschap toerwagens (WTCC) begonnen met een achtste plaats en een uitvalbeurt. Dat gebeurde op het circuit van Curitiba in Brazilië. „Er had een podiumplek ingezeten”, aldus de Nederlander na afloop. De Fransman Yvan Muller won de eerste race. De tweede race werd een prooi voor de Italiaanse titelverdediger Gabriele Tarquini. Coronel begon vanaf poleposition, maar in de eerste ronde tikte concurrent Rob Huff de Seat van Coronel aan, die met een afgebroken achterwiel de strijd moest staken. (ANP)

Badmintonrebellen toch in selectie

Rotterdam, 8 maart. De drie badmintonners die overhoop liggen met de Nederlandse badmintonbond (NBB) over het dragen van sportkleding, zijn gewoon opgenomen in de selectie voor het Europees kampioenschap van 14 tot en met 18 april in Manchester. Dicky Palyama, Eric Pang en Judith Meulendijks staan op namenlijst, die de NBB vandaag verspreidde. De rechtbank in Utrecht doet woensdag uitspraak in het kort geding, dat zij hebben aangespannen tegen de bond. (ANP)

Schaker Anish Giri begint EK met zege

RIJEKA, 8 maart. Anish Giri is het Europees kampioenschap schaken in Rijeka begonnen met een overwinning. De 15-jarige Rijswijker, de jongste Nederlandse EK-deelnemer ooit, versloeg zaterdag met wit de Pool Marcel Kanarek. Dimitri Reinderman boekte ook een overwinning met de zwarte stukken. Hij was te sterk voor de Rus Alexander Spitsjkin. Op grond van het verschil in elo-rating – meer dan 300 punten – was dat te verwachten. (ANP)

Van Galen stopt bij waterpoloclub

GOUDA, 8 maart. Robin van Galen stopt aan het einde van dit seizoen als trainer van de waterpoloërs van de Goudse club GZC Donk. De succesvolle coach, die in Peking 2008 olympisch goud behaalde met het Nederlands vrouwenteam, wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin. (ANP)