ik@nrc.nl

Mijn echtgenote voelt een bobbeltje in haar borst en we vertrouwen het niet. Het blijkt mee te vallen: 95 procent kans dat het snor zit. De 5 procent realiseert zich: foute boel. Emotionele achtbaan met verrassende wendingen. Er wordt geopereerd. Bestraling moet de behandeling completeren. Nee, een nieuw inzicht: nú de achtervolging inzetten met een stevige chemokuur. Een handvol folders over pruiken, een implantaat voor de toediening, een medisch balboekje bomvol afspraken. Dan rolt er een strenge bruine envelop uit de tas. Laboratoriumonderzoek. Vandaag vóór 16.00 uur melden voor bloedonderzoek. Niet nuchter komen luidt de instructie. Eindelijk goed nieuws. We besluiten tot een halfje Veuve Clicquot.

Koen Limperg

Ook een ikje maken? Stuur je bijdrage van maximaal 120 woorden naar ik@nrc.nl

    • Koen Limperg