Hostie voor homo-activist

Het Nuenense homoseksuele raadslid Dick Boonman (PvdA) heeft gisteren in de kerk in Oss tijdens de communie een hostie ontvangen. Boonman voerde er actie omdat pastoor Cor Mennen van de kerk zich vorige week fel uitliet over het bisdom Den Bosch, dat het voortaan aan homoseksuele kerkgangers zelf overlaat of zij wel of niet ter communie gaan. Mennen verweet het bisdom „slappe knieën” en dat het de oren liet hangen naar de „roze maffia uit Amsterdam”. Boonman reageerde verheugd dat hij toch een hostie had gekregen. „Weliswaar niet uit handen van Mennen, maar van een mede-priester. Voor Mennen was het geven van de hostie geen discussie. „De kerk vergeeft altijd”, zei hij na afloop, maar voegde er wel aan toe dat kerkgangers zich moeten houden aan en leven volgens de regels van de kerk. (ANP)