Film van de dag

Scène uit de animatiefilm Monster House (Gil Kenan). **FILE**In this file photo provided by Sony Pictures, although no adults will believe them, three children realize a neighbor's house is really a monster. They must find a way to stop the house and save the neighborhood in "Monster House." The film was nominated Tuesday, Jan. 23, 2007, for a best animated feature Oscar as the Academy Award nominations were announced in Beverly Hills, Calif.(AP Photo/Sony Pictures) AP

Monster House. Aardige animatiefilm waarin de twaalfjarige DJ Walters met zijn dikke vriend Chowder en het meisje Jenny op onderzoek gaat in een ‘haunted house’ aan de overkant van de straat. De zonderlinge eigenaar Nebbercracker houdt iedereen angstvallig op afstand. En waar is zijn vrouw gebleven? Het huis lijkt een allesverslindend organisme, waarvan de drie vrienden op Halloween het hart willen uitschakelen. Het aardige avontuur gaat even richting donker sprookje, maar houdt het liever gezellig. Geproduceerd door Steven Spielberg en Robert Zemeckis.(Gil Kenan, 2006, VS), RTL8, 20.30-22.10u.André Waardenburg

    • André Waardenburg