Extra capaciteit klachten kerk

De kerkelijke instelling Hulp en Recht zet vanaf vandaag extra mensen in om het grote aantal meldingen van seksueel misbruik binnen de rooms-katholieke kerk af te handelen. Hulp en Recht is inmiddels een kleine 200 keer benaderd door mensen die informatie kwijt willen. Voorzitter Jan Waaijer van de kerkelijke instelling zei tegen radioprogramma Kruispunt Radio geschrokken te zijn. Aanleiding voor de stroom aan meldingen is het nieuws van seksueel misbruik op het salesiaanse jongensinternaat in ’s-Heerenberg in de jaren zestig en zeventig. „Blijkbaar zit er heel veel verborgen leed. De laatste jaren waren er vrij weinig klachten. Dan denk je, het is voorbij, het verborgen leed is over. Nu komt er veel naar boven. Laat het maar naar boven komen”, aldus Waaijer. (NRC)