7 redenen om uit te gaan

Roze filmdagen

1 muziekavond

Musiclab #1

Amsterdam: Pakhuis de Zwijger. Tijd: 20.00u. Toegang: gratis. www.dezwijger.nl

Nieuwe tweemaandelijkse live ‘show&talk’ over muziek, technologie en creativiteit gepresenteerd door Leon Verdonschot. Hoor, probeer, discussieer, laat je inspireren door professionals en probeer de nieuwste state of the art-technologie. Te gast zijn dj Kypski (van C-Mon & Kypski), Pim Betist (van Sellaband en Africa Unsigned), Vincent Reinders en Gilles de Smit (van 22 Tracks), STEIM, Tim Heineke (van Twones), WiiJ Timski en Yurki. Met een live column door Job de Wit.

2 filmfestival

Roze Filmdagen

Amsterdam: Het Ketelhuis. T/m 14 mrt. www.rozefilmdagen.nl

Dertiende editie van de Roze Filmdagen, een filmfestival dat speelfilms, documentaires en korte films laat zien met homoseksuele thema’s. Er zijn negen voorstellingen per avond (v.a. 17.30u), vandaag onder meer End Of Love, The Country Teacher, The New World en The Secrets.

3 debat

Vrouwen aan de top

Rotterdam: Sorbonnezaal (M2-03), Erasmus Universiteit. Tijd: 16.00u. www.erasmuspodium.nl

Debat over vrouwen, kansen, ambitie, glazen plafonds en ongelijkheid. Met onder anderen Heleen Mees en Marike Stellinga, o.l.v. Clairy Polak.

4 muziek

Novastar (solo)

Amsterdam: Melkweg Rabozaal. Tijd: 20.30u. Kaarten: 25 euro (alleen zitplaatsen). www.melkweg.nl

De Limburgse Vlaming Novastar, oftewel Joost Zweegers, geeft een intiem soloconcert in de Rabozaal. Verwacht o.a. zijn hits ‘Mars Needs Woman’, ‘Because’ en ‘Wrong’.

5 muziek

Beatrice van Der Poel

Hengelo: Metropool. Tijd: 20.00u. Entree: 6 euro. www.metropool.nl

Feestelijke avond vanwege Internationale Vrouwendag met muziek, theater, kunst, fotoshoots en dj’s. Met onder meer een optreden van Beatrice van der Poel. Deze singer-songwriter, bekend van o.a. de bands Beeswamp en Corrie en de Grote Brokken, maakt soulvolle Nederlandstalige liedjes. Onlangs kwam haar tweede solo-cd Hard en Hoofd uit.

6 muziek

Katzenjammer

Rotterdam: WATT. Tijd: 20.30u. Prijs: 11 euro. www.watt-rotterdam.nl

De vier Noorse dames van Katzenjammer maken een aanstekelijke mix van folk, punk, rock en balkan. De groep gebruikt hierbij een breed arsenaal aan instrumenten: o.a. accordeons, kazoos, mandolines en trompetten. Overige tourdata: www.myspace.com/katzenjammerne.

7 theater

De Achterkamer

Utrecht: Theater Kikker. Op 8, 15 & 29 maart, 20.00u. Kaarten: 10/13 euro. www.theaterkikker.nl

De Unie van Utrecht komt bijeen ‘in een poging de stad te redden’. Deze Unie is een samenzwering van vele Utrechtse iconen uit verleden en heden: o.a. Corbulo, Romeins veldheer en stichter van de stad, oud burgemeester Vonhoff, Toppop-danseres Penney de Jager, verzetsheldin Trijn van Leemput, schrijfster Belle van Zuylen en stadskonijn Nijntje.