• Ik

Oude school

Mijn 16-jarige zoon moet voor zijn examen een presentatie geven over dichter Gerrit Komrij. Ik – in het dagelijks leven naast moeder ook docent Nederlands – betrap hem tijdens het knippen en plakken van Wikipedia. Onverbiddelijk laat ik hem de computer uitzetten en dirigeer hem naar beneden met pen en papier. Nadat ik al mijn

Mijn 16-jarige zoon moet voor zijn examen een presentatie geven over dichter Gerrit Komrij. Ik – in het dagelijks leven naast moeder ook docent Nederlands – betrap hem tijdens het knippen en plakken van Wikipedia.

Onverbiddelijk laat ik hem de computer uitzetten en dirigeer hem naar beneden met pen en papier. Nadat ik al mijn literatuurboeken uit de boekenkast heb gehaald en ze op de eetkamertafel heb uitgestald valt bij hem het kwartje.

Hij rolt zijn ogen en zucht heel erg diep. O nee he mam, boeken! Dat is zo old school!

Ingrid Dekker

    • Ik