Wouter Klootwijk, er is nog hoop wat koffie betreft!

Wouter Klootwijk klaagt over zijn voortdurende malheur met koffiezetapparaten (NRC Handelsblad, 26 februari). Er is hoop. Ook wij hebben de treurige reeks koffiemachines die Klootwijk beschrijft meegemaakt. De ene koffie was misschien beter dan de andere, maar koffie zoals koffie in vroeger dagen smaakte, was het nooit. Kortgeleden gaf bij ons de machine het weer eens op. Het was ’s avonds, een nieuwe kopen was niet mogelijk en de koffiebehoefte was voelbaar. Wat te doen?

Een ingeving deed mij bij de kampeerspullen een oud opschenkfilter vinden. Koffie erin. Heet water uit de waterkoker. Opgieten en in de kortste keren was er weer koffie. Koffie zoals vroeger, gemaakt met heet in plaats van lauw water. Er is bij ons geen nieuwe machine meer in huis gekomen. Ik heb een nieuw koffiefilter van een bekend merk gekocht. Kosten: nog geen 2 euro.

Ten slotte: het reinigen van het filter is een kwestie van even afspoelen. Weg met de vooruitgang.

Bob van Laar

Amsterdam

    • Bob van Laar