selectie

documentaire

Close up: De rode loper. Een kritische blik op de miljoenenhandel die zich afspeelt op de rode loper. Sommige actrices verdienen een groot deel van hun jaarlijkse inkomen met de kleding, schoenen en accessoires die zij via camera’s en modejournalistiek aan de wereld tonen op de paar meter tussen limousine en vestibule. Ned.2, 18.20-19.20u.

Panorama: Pop, wat levert het op? Onderzoek naar de crisis in de muziekindustrie. Sinds consumenten massaal gratis muziek van internet halen investeren platenmaatschappijen nauwelijks of niet meer in jonge talenten. Een kijkje in de portemonnee van de muzikanten, gesprekken met platenbonzen en sterren, en aandacht voor de positieve kanten van een veranderde markt. Canvas, 20.10-21.00u.

Reporter - Waarom Guantanamo Bay nog steeds niet gesloten is. Reportage van Michael Portillo, die in Guantanamo Bay, Washington, Bermuda en Jemen op zoek ging naar de vraag waarom Obama zijn toezegging niet kon nakomen om het detentiekamp met vermeende terroristen op Cuba te sluiten.Ned.2, 21.45-22.30u.

informatief

The life and times of Allen Ginsberg. Bekroonde documentaire over beatdichter Ginsberg (1926-1997), tijdgenoot van Jack Kerouac en William Burroughs, maar ook van Timothy Leary en Bob Dylan. Filmmaker Jerry Aronson volgde zijn onderwerp 25 jaar lang. Inclusief het optreden op de Democratische Conventie van ’68 in Chicago en de ruzie met tv-presentator William F. Buckley. Ned.2, 13.00-14.00u.