Kort nieuws voorpagina

PvdA en Leefbaar R’dam allebei op zoek naar partners

Rotterdam, 6 maart. Zowel de PvdA als Leefbaar Rotterdam gaat op zoek naar partijen waarmee ze een coalitie kunnen vormen. Beide partijen hebben veertien zetels, maar de PvdA kreeg 651 stemmen meer en sluit samenwerking met Leefbaar uit. In Almere heeft de PVV, die bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste werd, alle andere partijen in de nieuwe raad uitgenodigd voor een gesprek over coalitievorming, komende maandag. Pagina 2

DNB stuurt IJsland rekening bankroet

Amsterdam, 6 maart. De Nederlandsche Bank en de Staat brengen IJsland 7 miljoen euro in rekening voor afwikkeling van het faillissement van Icesave. IJsland houdt vandaag een referendum over terugbetaling van 3,8 miljard euro schuld aan Nederland en Groot-Brittannië. Pagina 13

Merkel wil aanpak speculant Athene

Berlijn/Athene, 6 maart. De Duitse bondskanselier Merkel wil speculanten die geld verdienen aan de problemen van Griekenland hard aanpakken. Eenvoudig is dat niet, „maar het primaat ligt bij de politiek”, aldus Merkel na een gesprek met de Griekse premier. Beide regeringsleiders zeiden dat Griekenland niet om directe financiële steun heeft gevraagd. Pagina 13

VS willen ruzie met Turken sussen

Washington, 6 maart. De Amerikaanse regering probeert te voorkomen dat het Huis van Afgevaardigden stemt over een resolutie waarin de Turkse massamoord op Armeniërs in 1915 genocide wordt genoemd. Turkije riep uit woede zijn ambassadeur terug na een stemming in een Huiscommissie. Pagina 5

Brown getergd bij Irak-verhoor

Londen, 6 maart. De Britse premier Brown heeft voor de Irak-commissie tegengesproken dat hij als minister van Financiën onvoldoende geld wilde vrijmaken voor adequate uitrusting van Britse militairen in Irak. „Geen enkel verzoek werd ooit afgewezen.” Pagina 5

Hockeyers winnen opnieuw op WK

Rotterdam 6 maart. De Nederlandse hockeyers hebben gisteren op het WK in New Delhi ook hun derde wedstrijd gewonnen: 6-0 tegen Canada. Pagina 11