Kort nieuws Sport

Recherche doet 21 huiszoekingen in zaak-Pechstein

Wiesbaden, 6 maart. De federale recherche BKA in Duitsland heeft donderdag en gisteren 21 huiszoekingen gedaan in verband met de zaak rond de Duitse schaatsster Claudia Pechstein. Dat heeft de BKA bevestigd. Pechstein kreeg donderdag in haar huis bezoek van tien rechercheurs. In opdracht van de officier van justitie in München is de BKA ook bij andere schaatsers geweest, op het kantoor van de Duitse schaatsbond (DESG) en bij medewerkers van de bond. Ook werd een dokterspraktijk doorzocht. Bij Pechstein werden vorig jaar abnormale bloedwaarden aangetroffen. De internationale schaatsunie ISU besloot de vijfvoudig olympisch kampioene voor twee jaar te schorsen. Pechstein, die nooit positief testte op doping, stapte naar het internationaal sporttribunaal CAS. Die wees haar beroep af. De BKA wilde met de huiszoekingen bewijsmateriaal veiligstellen en nagaan of de mogelijke verdachten handelden in verboden middelen. De Duitse schaatsbond ontkende gisteren dat er meer verdachte schaatsers zijn. (ANP)

Cambuur nadert De Graafschap

Rijswijk, 6 maart. De Graafschap heeft gisteren zonder zelf te spelen goede zaken gedaan in de eerste divisie. De koploper uit Doetinchem zag concurrenten Go Ahead Eagles (2-1 tegen FC Dordrecht) en FC Zwolle (3-0 tegen SC Cambuur) verliezen. Cambuur staat nu tweede, op zeven punten achterstand van De Graafschap. De club uit Doetinchem beëindigde gisteren per direct het contract met de van NEC gehuurde aanvaller Jhonny van Beukering. Beide partijen willen geen mededelingen doen over de breuk. (ANP)

Auassar van VVV naar Feyenoord

Rotterdam, 6 maart. Feyenoord heeft de eerste versterking voor komend seizoen binnen. Middenvelder Adil Auassar komt transfervrij over van VVV-Venlo. Hij tekent bij de club uit Rotterdam een contract voor twee jaar, met een optie voor nog twee seizoenen. Dat maakte Feyenoord gisteren op de website bekend. Auassar (23) is bezig aan zijn derde jaar bij VVV en maakte indruk met een aantal doelpunten. (ANP)

Rome en Venetië kandidaat OS 2020

Rome, 6 maart. Rome en Venetië hebben zich officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2020. Dat heeft het Italiaanse olympisch comité (CONI) bekendgemaakt. Het CONI gaat een van de twee steden aanwijzen om te worden voorgedragen bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De Spelen van 2020 worden in 2013 toegewezen. Rome organiseerde het evenement al eens in 1960. (AFP)

Van Weert verlaat triatlonbond

Nieuwegein, 6 maart. Bondscoach Guido van Weert vertrekt per direct bij de Nederlandse Triathlon Bond (NTB), zo meldde de bond gisteren. Van Weert was betrokken bij het opstarten van het Nationaal Topsport Centrum in Sittard en zette de eerste stappen met triatleten richting Olympische Spelen van 2012 en 2016. Coach en bond verschillen van mening over de concrete invulling van de volgende fase, het op wereldniveau brengen van de betreffende triatleten. (ANP)

Golfer Woods wijst miljoenendeal af

Dublin, 6 maart. Tiger Woods heeft een lucratieve sponsordeal afgewezen. De Amerikaanse golfer verloor door zijn buitenechtelijke affaires diverse geldschieters, maar zag toch af van een contract met bookmaker Paddy Power, ter waarde van 75 miljoen dollar (55 miljoen euro). Dat maakte het Ierse bedrijf gisteren bekend. De deal werd na een gesprek met Woods’ management afgeblazen. De golfer heeft een pauze ingelast. (ANP)

Britse hordeloper Priestley positief

Londen, 6 maart. De Britse hordeloper Callum Priestley is betrapt op doping en voorlopig geschorst. De nationale indoorkampioen heeft positief getest op het verboden middel clenbuterol bij een dopingcontrole buiten de wedstrijden om. (ANP)