Irak gaat morgen naar de stembus

Ahmed Hassan Abdel Sahra, 24 jaar, is stuurman en boordschutter op een patrouilleboot bij de rivierpolitie van Bagdad. Vrienden heeft hij niet meer, die vertrokken toen het sektarische geweld in zijn land begon. Maar: „We zijn tevreden, we leven immers.” Morgen gaat hij stemmen voor de parlementsverkiezingen. Foto Dirk-Jan Visser Photo: Dirk-Jan Visser - baghdad Iraq 29-01-2010: Ahmed is a 24 years old man living in the neighbourhood of Zaffaraniya in Baghdad. He is serving for 6 years now at the Baghdad police force for the river police department stationed in the Mudiryat el Nadjda el Nahriya police station located in the Green zone. Ahmed is a helmsman and a gunner at one of the patroll boats. His main duty is checking boats and assist divers who dive for bodies.