Helder, koud

Na het wegtrekken van de laatste bewolking vanochtend in Limburg, is het vanmiddag overwegend zonnig. Vooral in de oostelijke provincies ontstaan wat stapelwolken. Een enkel exemplaar kan uitgroeien tot een sneeuwbuitje. Bij een matige, op de Wadden vrij krachtige noordoostelijke wind blijft het koud met middagtemperaturen rond 3 graden. Vanavond is het kraakhelder. Bijafnemende wind gaat het vriezen met tegen de ochtend temperaturen van min 4 tot min 8 graden. Morgen is het schitterend winterweer met volop zon. Waarschijnlijk is de lucht zo droog dat er zelfs geen stapelwolkjes ontstaan. Ondanks de felle zon blijft het koud voor de tijd van het jaar met hooguit 4 graden in de middag. Bij weinig wind duikt de temperatuur in de avond snel onder nul om ’s nachts plaatselijk net tot de grens van matige vorst (min 5) uit te komen. Later in de nacht tempert de vorst door binnendrijvende wolkenvelden vanuit het noorden. Maandag hebben wolkenvelden de overhand, al laat de zon zich met name ’s morgens af en toe zien, het meest in het zuidwesten. Uit de bewolking kan een vlokje sneeuw of een drup regen vallen. Bij een matige noordwestelijke wind wordt het maximaal een graad of 5. Dinsdag tot en met donderdag worden wolkenvelden met mogelijk een enkel buitje, afgewisseld door opklaringen. De temperatuur verandert weinig. Het blijft vrij koud voor de tijd van het jaar.