film

Elizabeth (Shekhar Kapur, 1998, GB). In overdonderend vormgegeven kostuumfilm schildert de Indiase regisseur Kapur de intriges voorafgaand aan de troonsbestijging van koningin Elizabeth I (Cate Blanchett) en de eerste jaren van haar nog wankele regime. RTL8, 22.10-0.25u.

Talaye sorkh/Crimson Gold (Jafar Panahi, 2003, Iran). Klein krantenbericht leidde tot een stille en soms mysterieuze film over een pizzakoerier die een fatale roofoverval pleegt. Regisseur Panahi (The Circle) schetst de laatste weken van de koerier en laat subtiel en in bijna documentaire stijl diens basale goedheid langzaam overwoekeren door wanhoop en woede.Canvas, 22.05-23.40u.

In the Loop (Armando Iannucci, 2009, GB). Inktzwarte, politieke satire over de „afwegingen” van de Britse regering om Amerika te steunen bij een inval in Irak. Scenario werd genomineerd voor een Oscar. BBC 2, 23.00-0.30u.