film

She Wore a Yellow Ribbon (John Ford, 1949, VS). Romantische legerwestern, waarin gepensioneerde cavalerieofficier John Wayne niet werkloos kan toezien hoe zijn voormalige manschappen de indianen bevechten. BBC2, 17.25-19.00u.

Cyclo/Xich lo (Tran Anh Hung, 1995, Vietnam/Frankrijk). Operateske geweldsfilm. In visionaire scènes wordt de morele neergang van een jonge riksjabestuurder uit Ho Chi Minhstad blootgelegd. Een met een Gouden Leeuw bekroond, teder en humaan document.Ned.2, 23.35-1.05u.

The Departed (Martin Scorsese, 2006, VS). Met vier Oscars bekroonde remake van de Hongkongse thriller Infernal Affairs is gesitueerd in Boston, waar een agent infiltreert in de maffia en een gangster zich ingraaft bij de politie. Matt Damon en Leonardo DiCaprio waren nooit beter, en dan is er toch nog Jack Nicholson als maffiabaas om de show te stelen. Veronica, 22.10-1.05u.