Chilenen slapen voorlopig op straat

Inwoners van de Chileense stad Concepción slapen op straat omdat hun huizen zijn beschadigd, of uit vrees voor naschokken. Gisteren was er een naschok met een kracht van 6,6 op de schaal van Richter, op zichzelf een zware aardbeving. Van zo’n 500.000 huizen is nu bekend dat zij beschadigd zijn, maar de regering verwacht dat dit zal oplopen tot anderhalf miljoen als alle gegevens bekend zijn. Net als in Haïti zal onderdak de komende tijden een van de grootste zorgen zijn. In beide landen is het regenseizoen in aantocht. Foto AP People sleep in front of their damaged home in Concepcion, Chile, Friday, March 5, 2010. Many survivors of the earthquake and tsunami that struck Chile's central coastal region last Feb. 27 are living on the open because their homes were damaged or for fear of aftershocks. (AP Photo/Ricardo Mazalan) AP