Wat doen we?

Foto REUTERS A South China tiger is seen after being fed in his cage at the Suzhou South China Conservation Base February 2, 2010. Now one of the world's rarest and most elusive of mammals, the South China tiger is a species fully protected by the Chinese government, with none found so far to be remaining in the wild. Suzhou South China Conservation Base is one of the biggest of its kind in China and the largest one with 14 tigers and one seven-week-old cub at the moment. REUTERS/Nir Elias (CHINA - Tags: ENVIRONMENT SOCIETY ANIMALS) REUTERS

Brullen voor de tijgers

Amersfoort De tijger wordt met uitsterven bedreigd en zijn leefgebied wordt steeds kleiner. Wouden worden gekapt, moerassen drooggelegd en prooidieren verdwijnen. Tijgers worden door mensen gedood, omdat ze bang voor ze zijn, maar ook omdat hun vacht gewild is bij stropers. In 1920 waren er nog 100.000 tijgers en nu zijn er nog maar zo’n 3200 over. Daarom is de jeugdclub van Wereldnatuurfonds (WNF) een actie begonnen: ‘Tijger Alarm’. De start is 6 maart in DierenPark Amersfoort, waar honderden kinderen zo hard mogelijk gaan brullen voor de tijger. De warming-up is om 11u15. Wil je meedoen met de actie, kijk dan op www.rangerclub.nl/tijger.

Barchman Wuytierslaan 224.

Zombie worden

Rotterdam Gaan je ouders naar de Museumnacht? Loop dan gezellig mee. Speciaal voor kinderen t/m 12 jaar is er een button te koop voor €6, waar je overal mee naar binnen mag en als je hem laat zien bij de Museumnachtbus en -nachtboot mag je gratis mee. Twaalf musea hebben een kinderprogramma. Zo verandert Villa Zebra in een griezelhuis met allemaal monsters. Je mag alleen naar binnen met een klein zaklampje. Verander in een weerwolf of een zombie. Of maak zelf een monster in één van de workshops. Ga vooral ook met één van de huismonsters op de foto. In de wereld van Carsten Höller (Museum Boijmans Van Beuningen) is niets wat het lijkt. Verdwijn tussen drie meter hoge vliegenzwammen of betreed een zwevende kamer. In de Kunst Studio van het museum kan je aan een gigantische collage over je eigen droomwereld werken. Verder: leer alles over fotografie met foto-doe opdrachten op de expositie Quickscan NL#01 in het Nederlands Fotomuseum en wie verliefd is kan naar een les liefdesbrieven schrijven in het Onderwijsmuseum.

Inl www.rotterdamsemuseumnacht.nl

Schilder de stad

Amsterdam Het Schildersatelier in het Joods Historisch Museum gaat over de stad Amsterdam, zondag 7 maart om 14u30. Eerst worden de stadsgezichten in het museum bekeken en daarna schilder je je eigen stad.

Amstel 1. Res 020- 5310327. Inl www.jhm.nl

Maankrater maken

Deventer Hoe werkt een zonsverduistering en hoe maak je je eigen maankrater? In het Zabuki Kinder Science Café komen mensen van de Volkssterrenwacht Bussloo op woensdagmiddag 10 maart 14-16u alles vertellen over de sterrenhemel. Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan aan bij info@zabuki.nl

Scheepvaartstraat 13. Inl www.zabuki.nl