Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Oud-medewerkers van het asielzoekerscentrum in Kollum vertellen over de fouten die justitie zou hebben gemaakt bij het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra in 1999. Haar lichaam werd destijds niet ver van dat AZC gevonden. Om 19.30u het wekelijkse gesprek met de minister-president.Ned.1, 18.15-18.40u.

Nova. Het vertrek en de opvolging van Agnes Kant bij de SP, en reportages over het referendum op IJsland over de afwikkeling van het failliet van Landsbanki, en de veiling van de Peter Stuyvesant-collectie. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Met als gasten NOVA-presentatrice Clairy Polak, schrijver van het Boekenweekgeschenk Joost Zwagerman en muzikant Bertolf.Ned.3, 19.30-20.19u.

Pauw & Witteman. Ireen Wüst en Sven Kramer kijken terug op hun successen in Vancouver. En journalist Wilma van der Maten ging naar India om te kijken hoe het gaat met de jonge hoofdrolspelers van de grote Oscarwinnaar van vorig jaar, Slumdog Millionaire.Ned.2, 23.00-23.50u.

documentaire

2 oder 3 Dinge die ich von ihm weiß. Documentaire van Malte Ludin over zijn vader Hanns Ludin, een overtuigde nazi die na de Tweede Wereldoorlog in 1947 wegens oorlogsmisdaden werd geëxecuteerd. Arte, 0.00-01.30u.

informatief

Mastercrafts: Stained glass. Presentator Monty Don neemt drie stedelingen mee die een eerlijk handwerkvak willen leren. Vanavond de techniek van glas-in-lood. Een huisvrouw, een student architectuur en een grootmoeder volgen een zesweekse cursus onder begeleiding van een vakman. BBC 2, 22.00-23.00u.

Het uur van de wolf: 010 – Foto Rotterdam. Documentaire van Nova van Dijk. De fotografen Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek, Gerco de Ruijter, Hans Wilschut, Janine Schrijver en Rince de Jong zoeken in Rotterdam naar dat ene beeld dat hun unieke visie weergeeft. Ze kijken, kiezen, bewerken en overwinnen onderweg allerlei praktische en inhoudelijke obstakels. Ned.2, 22.50-23.55u.

amusement

The bubble. Humoristische actualiteitsquiz. Scenarioschrijver en komiek Andy Hamilton, televisiepresentator en publicist Clive Anderson en stand-up comédienne Sarah Millican worden vier dagen afgesloten van de buitenwereld, zonder media- of internettoegang. Daarna krijgen zij in de studio nieuwsrapportages, krantenkoppen, tv-flitsen en roddelbladen te zien, waarbij zij moeten uitmaken wat echt is en wat nep. Presentatie David Mitchell.BBC 23.00-23.30u.

Friday Night with Jonathan Ross. Gasten: Lady Gaga, die ook twee liedjes zingt, de Britse acteur Stephen Moyer, ster van het tv-vampierdrama True Blood en de Engelse voetballer Michael Ball.BBC1, 23.35-0.35u.

drama

Hope Springs. Eerste deel van een achtdelige Britse televisiedramaserie over vier vrouwelijke ex-gevangenen. Zij willen, met gestolen geld, in Barbados een nieuw leven beginnen, maar door het lot belanden ze in het Schotse dorpje Hope Springs.Eén, 21.55-22.50u.

radio

OBA Live. Radiotalkshow met gasten, muziek en publiek, vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Theodor Holman praat o.a. met de filosofen Stine Jensen en Rob Wijnberg. Ook een rondetafelgesprek over de kloof tussen burger en politiek, met o.a. Marc Chavannes en Stephan Sanders. Muziek van Esther Groenenberg. Radio 5, 19.00-21.00u.