SELECTIE Muziek

Yannick Nézet-Séguin foto Vincent Mentzel De Canadese chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest Yannick NEZET-SEGUIN (1975) . foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Rotterdam, 22 september 2009

Muziek3daagse

Den Haag In de Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater is dit weekend de Muziekdriedaagse met als thema: ‘De toekomst van de klassieke muziek?’ 5 maart wordt de Muziek3daagse geopend met Etienne Siebens, Christoph Prégardien, Gwilym Simcock en Norma Winstone die samen met studenten van het het Haagse Koninklijk Conservatorium stromingen met elkaar verbinden. Nog tot en met zondag is er een gevarieerd aanbod in concerten- en masterclasses door jonge musici en grote namen – vooral in Philipszaal, Nieuwe Kerk en Lucent Danstheater, maar ook op kleinere locaties.

Inl.muziek3daagse.nl

Judas Passion

Toernee Bassist Egon Kracht toert door Nederland met zijn Judas Passion ; een nieuwe passie op het in 2005 herontdekte Evangelie van Judas Iskariot. De muziek is geïnspireerd door klassieke en religieuze muziek, maar ook moderne invloeden worden niet geschuwd. Het geeft een andere visie op het Bijbelverhaal: Jezus ziet Judas als zijn beste leerling en vertrouweling, en vraagt hem bij wijze van ultieme vriendendienst te verraden. Kracht componeerde de muziek, Jeroen van Merwijk schreef het libretto. Met Frans van Deursen als Judas en Maarten Engeltjes als Jezus.

Tournee nog langs 14 steden, t/m 3 april. Info: www.judaspassion.nl

Benefietconcert

Rotterdam Het Rotterdams Phil Orkest speelt olv Yannick Nézet-Séguin en m.m.v. Janine Jansen (viool) op 6 maart 20u15 in De Doelen een benefietconcert. Op het programma staan Bruchs Eerste vioolconcert in G en Berlioz’ Symphonie fantastique. Opbrengsten gaan naar onderzoek van neuroblastomen.

Inl.www.rpho.nlldkhalsdgihlas

Joss Stone

Groningen. De jonge Joss Stone verbaasde jaren geleden iedereen met haar diepe, soulvolle stem, maar is de laatste jaren onder begeleiding van soulman Raphael Saadiq het pad van de r&b en hiphop ingeslagen. Concert: 9 maart, 20u30, Oosterpoort, Groningen. Inl: www.oosterpoort.nl

Lucas Van Merwijk

Amsterdam. Van Merwijks Music Machine van percussionist Lucas van Merwijk heeft deze keer zangeres/bassiste Manou Gallo uit Ivoorkust te gast. In haar composities mengt ze Afrikaanse polyritmiek met funk en blues. Concert 11 maart, 20u30, Bimhuis, Amsterdam. Inl: www.bimhuis.nl