Onenigheid over Zalm blijft

Toezichthouders AFM en DNB blijven van mening verschillen over huidige ABN Amro-topman Gerrit Zalm. Ook na een gesprek tussen demissionair minister Jan Kees de Jager (Financiën, CDA) en voorzitter Hans Hoogervorst van de AFM en president Nout Wellink van DNB. De onenigheid kwam aan het licht na een rapport over Zalm dat eerder deze week verscheen waaruit bleek dat AFM vindt dat Zalm onvoldoende zijn best had gedaan DSB van binnenuit te veranderen en hem daarmee ongeschikt voor zijn huidige baan bij ABN vindt. DNB is het met deze mening niet eens. Hoogervorst en Wellink waren gisteren bij De Jager ontboden naar aanleiding van hun tegenstrijdige opvattingen. In een brief aan de Kamer schrijft De Jager weliswaar dat de AFM het eindoordeel van DNB over Zalm „ten volle respecteert”, maar daarmee is het oordeel van de AFM over Zalm geenszins van tafel. (NRC)